Instant Noodles

Pregnant 36 weeks but im craving for samyang instant noodles. is it okay for me to eat it? ?

30 Balas

Meh sy bagi tips masak Samyang tknk bgi pedas. Rebus mee tu mcm biasa. Ros air. Goreng scramble egg guna plant @ margerin. Asing kan, then panaskan plant @ margerin, masukkan perencah then gaul dgn mee smpai perencah dia meresap dgn api slow. InshaAllah tk pedas. Sy slalu buat sbb tk tahan pedas. Kadang2 tmbah Sosej goreng skali telur tknk bagi pedas. Tapi kalau boleh share dgn hubby, jgn makan banyak. Alhamdulillah so far hubby dgn mak mertua pun ckp tk pedas.

3y ago

sy pun mkn juga.tp yg cheese punya.tu plg x pedas klu buat cara puan ckp ni ❤️

Saya 7week hr tu pon da craving samyang, husbnd marah mkn sorang so share berdue, half perencah, dlm midnight gituu sakit perut ya amat, cirit till morning..jmpe doktor, doktor ckp mknan pedas yg kite mkn, takde kene mengena dgn kandungan tapi kesian baby lah sbb xdpt makanan yg bagus..so boleh mkn tp jgn kerap..

my mom always said, if you're craving something not so good like instant food or fast food, just take it but in small amount or one time only or make sure its not everyday. bcs you youself know already its not good for you and also your baby. i do eat instant noodle. so crave about it

Tapi ade orng ckp masa dh nk dkt due ni jngn mkn pedas2 sngt. Nnti contraction awal. Saya last mkn samyang masa 7 bulan, tngh craving jugak ni tapi dh nk dkt due ni teruk sngt pedih ulu hati, so x blh mkn😤😢

Baru malam tadi mkn maggi... Selalu husband x bagi mkn... Mlm tadi rayu wat muka kesian... Dpt lar jgk... Tp perasa separuh je... Husband rse... Kata yer maggi yer tak sedap... X de rse... 🤣🤣🤣🤣....

Seoanjang preggy saya tak majan instant noodle. Tapi masuk 36 weeks saya tak boleh tahan. Saya curi2 makan meesedap kat dapur. Ya Allah menangis saya makan sbb rasa puas HAHAHAHAHAHA

Hahaha...makan je, bagi hilang rasa Tu...i malam tdik, x de angin x de ribut tetibe rase nak makan mee kari. Trus buat n makan...last2 sebu perut x dpt nak tedo😂😂😂amik ko

Saya aritu x thu dh peggy....bergasak makn...lg la kt 7e byk kluar produk instant noodle pedas....skli thu je dh peggy rse berslh plk😅

4y ago

Hahaha awk instant noodles. Saya nescafe tin. Tah kenapa 2 3 hr tu saya balun 1 hr 2 tin nescafe. Hahaha. Sudahnya bila preg ni lgsg x lalu. Cuma suka buat half cup nescafe je tiap pagi di office. 😅

Boleeeh. Sy pun mkn time pregnant, siap xnak share dgn org lain. Haha. Tp lps tu balancekan la mkn berkhasiat lain plk 😁😁

5y ago

Sis nak tanya masa sis makan tu berapa week? Saya baru lepas makan tetiba rasa serba salah pulak dgn baby huhu

boleh tapi tak boleh kerap..saya pun kadang2 Curi2 makan belakang husband..takut kena marah..😅