Jus Mamariam

Any preggy mommy consume Jus Mamariam? Pls share is it a good product?

23 Balas

sy consume dari awal preggy smpi dh slmt bersalin..sy ada talasamia trait dan hb saya mmg selalu under 10 la tp sejak consume jus mamariam ni hb saya semua atas 10 lepas tu ye sy mmg kalau preggy mmg ada gdm on insulin lg tp bila consume jus ni even ada gdm paras gula sy tk pernah lebih dari 6..lepas bersalin surprising baby takda kuning sbb abg2 dia dan saya n suami berdarah jenis o...tp apa pun jus tu sampingan ja.pemakanan masa pregnancy pun kena jaga.jgn lupa bykkan sayuran dan buahan serta air kosong ok..susu kena minum jugak..ubatan mcm asid.folic pun jgn dilupakan..😘

5y ago

wow alhamdulillah tq so much for the info sis

how can this help manage gdm sis sedangkan kandungan dlm jus tu sendiri dah ada gula mcm kurma, kismis etc tu. even buah kurma pon xboleh ambil byk sgt klu u ada gdm. ada jenis2 buah je boleh mkn (ni pengalaman masuk wad masa pregnant n masa lunch dia bagi buah2, nurse x bagi mkn certain fruits as i need to do BSP). try amik VCO n control diet u, insyaAllah gdm under control.

I ade low hb but my lowest reading was 10.3 jee. So i try few alternatives to boost up my hb level. I try and still consuming jus mamariam twice a day (2 tbs) pagi before breakfast and malam before tidur. And i juga amalkan VCO (3 capsules per day) .. so far it helps increasing my hb reading and give energy too. I rasa lain orang lain kot effect dia

5y ago

ohh ok thanks for sharing sis..

My sister pernah share feedback jus mamariam waktu dia consume ni dulu. Bagus katanya makan ni kalau konsisten. Hb cantik je and tambahkan tenaga dia ye lah sebab dia still kerja lagi pregant dah 30 weeks. Dia punya feedback jus mamariam ni memang okay lah katanya sampai i pon mcm nak try je even tak pregnant lagi haha

Kakak i consume ni dulu waktu pregnant and pernah share feedback jus mamariam ni dkat i dulu sis. Dia kata bagus untuk dia macam bagi tenaga sikit gitu. Ni real punya feedback jus mamariam lah sis but i belum lagi pernah try. InsyaAllah one day nanti nak try jugak

Saya teringin sangat nak cuba jus mamariam ni. Selalu nampak orang share kata bagus jus mamariam ni. Tapi bagi saya macam mahal je nak beli ni kalau kena makan selalu. Harap-harap adalah rezeki lain nanti insyaAllah. Seronok tengok mummies semua share dalam ni

Bagus sis jus mamariam ni. Bagi i lah personally sepanjang consume waktu pregnant dulu alhamdulillah bp pon cantik je. Cuma kena konsisten makan and jaga pemakanan lain. I memang amalkan makan jus mamariam dari mula pregnant sampai bersalin dulu

Mahal ke tak eh jus mamariam ni? Ye lah sebab sekarang kan baru nak recover dari covi, nak beli tu memang nak sangat try jus mamariam ni, cuma kena jugak buat kira-kira before beli. Kalau berbaloi insyaAllah lah kan boleh

Jus mamariam ni sedap tau awak sebab dia ada gabungan makanan sunnah. Saya pernah try dulu tapi sekejap lah. But memang suggest sgat kalau ada duit lebih belilah jus mamariam ni tak salah nak tambah supplement kan

Haritu I ada nampak orang share feedback jus mamariam ni tau. Then ramai jugak yang share their own feedback jus mamariam dekat post tu. I think ikut orang jugaklah cara penerimaan badan kita mcm mana kan