Hi mommy ii smua. Ada cara x nk bgi susu bdn bnyk? Mental tngh down skrng sbb susu brkurng🥺

9 Balas

hi awak, emosi awak juga mempengaruhi pengeluaran susu badan awak. bila awak letih, stress, xcukup rest susu akan drop. boleh share dgn sy baby directfeed atau awak pam ye? if directfeeding, berapa kerap baby minum susu. dan if awak pumping momma berapa kerap awak pam setiap hari. kita kena tahu punca dulu before awak nak mkn milkbooster or apa2 supplement pon. if awak terus makan je xpe tahu puncanya, susu awak xkn meningkat ya. sbb awak xbuat perubahan pape

2y ago

saya cuba bantu yea. berapa usia baby awak sekarang? normal semasa awal kelahiran bayi awak susu tak banyak tapi mencukupi utk size perut bayi awak. awal2 awak ckn dpt sekali pam sampai 4-5oz. utk nak susu badan sentiasa ada awak kena pam 2-3jam gap setiap sesi. selama 20min. demand dan supply awak, awak kena jaga. milkbooster ni utk support journey penyusuan kita ja awak. awak xmkn pon xpe yg penting demand dn supply awak, awak jaga. kalau awak pam xkeluar, cuba check size corong pam awak. dah betul ke tak? semasa beli ada ukur dulu tak? penggunaan suction pam pon awak kena tau.

Hai. Kalau tengah stress memang akan drop mommy. Banyakkan minum air dan ada perasan mommy cakap anak warded so kena pam buat sementara waktu ni atau lebih baik marmet (boleh google cara nak marmet). Tapi pastikan mommy masa pantang dah pernah berurut. Kalau nak tambah guna milk booster yang boleh saya bagitahu tak semua orang berjaya. Kena try and error

makan makanan yg sihat. cuba buat benda yg happykan diri sbb bila down, susu makin kurang. kalau stress , minta bantuan org keliling. kalau ada benda yg teringin, makan jela sekali sekala kalau itu yg noleh buat happy dan susu boleh byk bila gembira. yg penting ibu kena stress-free untuk banyakkan susu

2y ago

hi asyikin, bila baby tak bersama awak. awak kena marmet ataupon jaga jadual pam if nak susu badan awak maintain. if awak tak jaga demand dan supply awak, bila baby keluar ward nnt susu dh kering. sbb otak awak tak terima signal utk produce susu badan

Makan sayur berdaun hijau bnyk2. Ulam2 pon bagus. Setiap meal saya, ulam atau sayur hijau akan lg bnyk dari nasi Dan protein. Susu melimpah. Lepas tu Google cara urutan breast utk penghasilan susu yg bnyk. Ni tips bidan saya kasi.

Sis boleh cuba buat benda yg bg sis happy. Makan favorite food ke? Itu paling penting. Xpun boleh cuba milk booster. Kat Shopee brand Mama's Choice. Dia almond milk base.

2y ago

Baik, terima kasih

Jgn stres. Ibu myusu mmg kena byk happy. Klu sy sy akn ambil coklat atau susu coklat dutch lady. Mkn nsi pun mmg bykkk.

Haritu tgk ada org suggest longan and red date tea. Cuba search post berkaitan topic banyak susu ni nnt jumpa post tu

1y ago

Yakin yg susu awk cukup utk baby awak. Insyaallah cukup. Selain tu sy minum susu kambing pagi2, susu kurma pun boleh. boleh beli red date n longan tea ada jual satu brand ni premix punya sng bancuh, sy berterusan minum ni lepas pantang, masa pantang sy buat rebus sendiri. Selain tu mkn byk sayur, lobak putih. byk minum air.

bykkan minum air suam..makan sup lobak putih

saya dulu mak suh byk makan lobak putih