Hi mommy ii smua. Ada cara x nk bgi susu bdn bnyk? Mental tngh down skrng sbb susu brkurng🥺

9 Balas

hi awak, emosi awak juga mempengaruhi pengeluaran susu badan awak. bila awak letih, stress, xcukup rest susu akan drop. boleh share dgn sy baby directfeed atau awak pam ye? if directfeeding, berapa kerap baby minum susu. dan if awak pumping momma berapa kerap awak pam setiap hari. kita kena tahu punca dulu before awak nak mkn milkbooster or apa2 supplement pon. if awak terus makan je xpe tahu puncanya, susu awak xkn meningkat ya. sbb awak xbuat perubahan pape

2y ago

saya cuba bantu yea. berapa usia baby awak sekarang? normal semasa awal kelahiran bayi awak susu tak banyak tapi mencukupi utk size perut bayi awak. awal2 awak ckn dpt sekali pam sampai 4-5oz. utk nak susu badan sentiasa ada awak kena pam 2-3jam gap setiap sesi. selama 20min. demand dan supply awak, awak kena jaga. milkbooster ni utk support journey penyusuan kita ja awak. awak xmkn pon xpe yg penting demand dn supply awak, awak jaga. kalau awak pam xkeluar, cuba check size corong pam awak. dah betul ke tak? semasa beli ada ukur dulu tak? penggunaan suction pam pon awak kena tau.