orang ketiga

Please tell me how should i react. Sy n husband pjj. Husband ada sorang kawan perempuan yg suka call husband. N husband kinda good listener for her. The other day sy cek phone husband. Tgh preggy ni faham2lah instinct tu kuat sikit. Jarang2 pun cek phone die. Tp entah terasa n cek n tengok2 no perempuan tu call dia. For 50mins camtu. So ive asked husband ape yg diborakkan. Husband cakap xde ape. Menyirap la kite ni. Lama borak camtu n nothing you talk?? Sy dah pesan husband. You can answer her call bila sy ada shj. But husband mcm dah langgar janji tu sebenarnya. Sy skrg mcm nangis mengadu kt Allah je. Baru skrg ni sy terasa nk tanya pendapat korang isteri2 ni. How should i react? Sbb mcm tawar hati dah sebenarnye. Husband nak confronting benda ni. N we did. But i dont know, kinda forgiven tp hati tak redha. Please bg kata2 perangsang pd sy. Im the weakest now. But bcz of this little angel in my tummy make me stronger. Tu yg rasa tawar hati tu.

104 Balas

my kakak spupu pjj ( sye name kan dye nana) jugak ngan husb dye, ttbe 3bulan terakhir nie nana rse hubungan ngan suami cam janggal. nana video call husb, husb dye xjawab bagai.. last2 kuasa Allah kan, penyondol tu post gmbr2 kat ig n tag si husb... so nana dpt tahu suami dye curang, dye punye sedih... tpi nana nie kuat taw demi anak, ank xsampai setahun lagi... suami buat hal... dye bgi peluang ke husb dye untk pilih nak nana atau pihak ketiga tu, suami dye pon cakp pilih nana... lepas bbrpa minggu, pihak ketiga kol nana mintak nana undurkan diri... suami nana n pihak ketiga dah syg antra 1 sama lain, n dorg dah terlanjur bnyak kali.... kali nie nana sedih lagi, tapi nana mintak bukti so pihak ketiga tu bgi bukti bagai... sebb fikirkan anak yg kecil tu dye ttap bgi pluang ke suami dye untk berubah... dye xsgup bercerai walaupon dah g pejbt agama mintak borang ape semua... sebb nana membesar sbgai ank yatim ayah meninggal, so xnk anak dye rse benda yg sama... lg pon nana redha je if suami dye nk kawen 1g, asalkan tiap2 bulan msukkan duit nafkah ke nana n ank dye... yg pling bengang sgt suami nana nie kali belit, tipu gebang sana sini... dekat pihak ketiga buruk2kan istri, dekat istri buruk2kn pihak ketiga.. kate dah putus sama pihak ketiga sebb pihak ke3 tu kje gro laa ape laa... oh yaa suami nana nie koje luar negara.. so hasil lumayan laa setiap bulan bgi 3k ke nana. so skrg nana trime suami dye sebb fikir anak n nafkah yg dye dapat. nana ade luah n tunjuk semua ke sye.. sye sedih sgt.. push2 nana suh bercerai, law husb nana blik dri oversea nati suh dye g buat test hiv aids dulu... kang xmemasal ngan nana dpt pnyakit if mne taw suami dye tu trkena pnyakit ke ape ke kan.... so kpd puan, bersabarlah n law boleh adjust ke ape ke.. try untk duduk skali ngan suami. semoga puan sentiasa kuat n hadapi situasi nie.. sye nie mmpu nasihat je.. law kene atas batang sendri xthu laaa ape nk buat gak. mybe otk nie dah set berpisah jew kan.. tapi sian baby.. bgi pluang ea slagi boleh bgi pluang.

5y ago

ya allah kuatnya sepupu awak..sy ni beberapa mlm lps baru mimpi hubby sy curang dgn betina lain,tu pon terjaga tdo dh nangis mcm org gila dh..hati pulak rasa sakit mcm nk pecah..klau sy jd nana,mmg gudbye je la kat jantan mcm tu siap boleh terlanjur bgai..herm