Awal Kehamilan

Please share experience mommy2 apa step by step yg perlu kita buat selepas check dirumah positif pregnant. Pergi klinik mana? Buku pink? Makanan 1st trimester? Etc.. Terima kasih

10 Balas

Beli acid folic smentara xbuat buku nnti dh buat buku nurse akan bg vitamin , ubat tambah darah dan acid folic . Lg pn awl lg . Tggu 10weeks sis bleh g buat buku dh . Pastikan buat buku sbelom 12weeks. Klw 4weeks . Mmg xkan napak kantung or baby . Better g scan masa 12weeks nnti . Baby pn dh gerak² siap lompat² lg dlm tu . Comel je npak .