Awal Kehamilan

Please share experience mommy2 apa step by step yg perlu kita buat selepas check dirumah positif pregnant. Pergi klinik mana? Buku pink? Makanan 1st trimester? Etc.. Terima kasih

10 Balas

Mse sy g kk dpt tahu pregy kandungan dlm 5week.. Trus buka buku pink scan ada nampk heart beat je... Doc bg obimin tp dlm mse yg sma sy mmg amalkn dri awal pekawinan mkn asid folic Yg penting jgn angkt berat2...bykkn bed rest..jgn trlmpau lasak..mknan jgn mkn yg tajam2