Awal Kehamilan

Please share experience mommy2 apa step by step yg perlu kita buat selepas check dirumah positif pregnant. Pergi klinik mana? Buku pink? Makanan 1st trimester? Etc.. Terima kasih

10 Balas

Pergi klinik yg ada ultrasound untuk scan. Boleh pergi masa minggu ke 7 or 8. Then boleh pergi kk untuk bukak bku pink. Bwk sekalu result scan td. Makanan first trimester. Elakkan makan telur separuh masak, air gas, durian, nenas, maggi, sushi separuh masak

4y ago

Oh lg satu. Blh terus beli folic acid di farmasi. Rm1 je untuk 10tablet. Folic acid kena mkn awal