Bayi Berjaga Malam

Please perlukan tips.. Bayi umur 2bulan..selalu akan terjaga dari tidur dlm pkul 11mlm mcm tu dan susah utk tidur balik.. Dekat2 pkul 3pg baru nk tidur.. Dah mcm2 buat.. Bunyi white noise, zikir, bukak azan, kurangkan tidur siang, lap badan dgn air suam before tidur, sapu minyak kat perut ngn tapak kaki, dia tetap jgk akan bangun pkul 11 mlm dan taknak tidur.. Need help??

14 Balas

Cuba jangan bg tidur awal. Tapi selalunya mmg mcm tu. taktahu siang malam, lama2 okay.