Help

Perut mengeras tiap tiga minit.. Tp saya baru 33 week 6 days.. Tanda2 bersalin yg lain blom ada.. Perlu ke terus ke hospital atau nie normal

1 Balas

Ye kena pergi hosp terus. Takut threatened preterm labour. Mungkin kena injek ubt matangkan baru2 baby

5y ago

Byk kemungkinan perut selalu mengeras. Jgkitan saluran kencing/keputihan yg melampau. Pape2 pun kena pergi check hosp. Mayb dia kena mskkn ubt utk stop contraction ataupun kalau baby ckup berat n dh ckup injection ubt matang baru2 mungkin allow labour to progress