Adakah normal 33 weeks perut mengeras dan memulas??

Normal x ,sbb tiap2 malam mengeras dan perut rasa x selesa?? Atau tanda2 nk bersalin?? #ingintahu #fisrtmom

6 Balas

normal sis, saya pun 33w.. dia kontraksi palsu mmg xslesa.. dri usia kndungan 31 week lagi perut saya dh start mngeras/kontraksi palsu...kcuali kerap dan kejap barulah nak bersalin tu..cuma lain org lain tndanya nak dkat brsalin ni ..klau cukup 10 gerakan bby awak ok sja.. biasa klau nk dkat brsalin gerakan dia sgat kurang nk ckupkn 10 tu mmg pyah sbb ruang perut dh mkin smpit...

2w ago

Nak tanya. Kalau kontraksi palsu ada sakit ke?

saya pun due date 10 jun ni sis 😭 sy ada lah mengeras tp x setiap mlm.. tp dh msuk trimester ni penat dia ya allah mcm nk baring je.. dh tak larat bawak perut 😭 ni pun ank pertama saya

2w ago

kan.. same la

normal.. sakit yg akan dtg dan pergi.. boleh latih pernafasan mcm nak bersalin tu, boleh membantu..

sy 34week rasa pkara yang sama sis, kdg2 buat Kita risau...to doc ckp normal..

Normal sis, dia macam braxton hicks