Saja tanya ?

Pernah tak mommy2 kena marah dengan nurse sbb berat badan naik ? first timbang 46kg sec timbang 48kg huhuhu nak buat mcm mana kandungan 4 bulan makan kemain lalu ?? lagipun saya kerja shift jadi makan pun tak menentu malam2 pun makan kalau xmakan xde tenaga nak keja ?

22 Balas

Kena marah jgk. Tpi fikir baik je.nurse risau and dorg ada sop mereka. So saya kawal kuantiti makan. Kawal waktu.

Sy skrg 35week. Total dh 20kg dh naik. Sbulan 4 kg or lebih naik. Alhamdulillah xde kena marah ngn nurse or doc

Tak kene marah pon..normal la tu..just hati2 je jngn sampai sangkut kencing manis darah tinggi je🤗😉

Tak ada marah pun... Berat naik lbh terus diaorg refer Dr. Buat MOGTT utk check paras gula dlm darah...

X ada marah2, paling3 misi ckp byk yer naikk. N bla bla bla ckp pasal bhya jgk naik byk..

Sy naik 4kg trus nurse sy senyum n ckp xpela pas ni kite monitor berat...xde pon marah

Pelik betul nurse ni tu pn nk marah..klu tegur baik2 xpe..nasib nurse Saya ok

Mkn acap kali je...sekali mkn sikit2..insyAllah boleh kawal berat tu

Akak pon berat naik byk, nurse bkn mrh la tp dia nasihat la

xde la kena marah.tgur sikit2 je takut kencing manis.