baby 4 bulan

salam. anak saya start 3 bulan kurang berat badan, now dah 4 bulan kbb dan bantut. anak minum susu badan tapi main2 tak minum banyak pun, pernah try bagi susu formula pun anak minum tak sampai 1oz. macam mana ya nak buat nak bagi naik berat. saya dah makan mcm2 milk booster tp timbang last naik 300g ja sebulan😢 pastu kalau nak bgi susu badan dan susu formula nak kena bagi timing mcm mana ya? TQIA

2 Balas

Susu badan teruskan supply. Susu formula mumy bg susu brand apa? Puting botol jenis yg mcmana? Cara bg susu badan & susu botol ni supply dulu susu badan direct dulu dgn baby. Kalau okay cukup next dia demands tu supply pulak susu formula..

Cuba Tanya doctor kalau ubat domperidone sesuai tak for you to increase milk supply. Pls Tanya doctor dulu ye, jangan sembarangan Cuba Tampa Tanya doctor.