Bila masa yg sesuai untuk inform company tentang pregnancy?

Perlu bagitau awal ke?

3 Balas

Saya confirm pregnant 4week+ (nmpak kantung), 6weeks+ (nampak janin + heartbeat) terus bgtahu majikan. Iya la, awal kehamilan nk kena jg kandungan, xnak buat kerja berat2 dan bila dah tahu pregnant terus start alah.. tak mampu nk kerja teruk2 huhu.

Bagitahu je awal. Lagi2 kalau ada morning sickness. Senang nak minta cuti atau pelepasan tugas2 berat at least superior dah tahu sis sedang pregnant.

2y ago

dh 4 bln tu..kne bgtau

Sy bgtau lps buka buku pink (12w). Sbb after that kena apply cuti utk checkup kk. So that company aware tentang condition kita

2y ago

Ok sis, next week kena inform bos dah la 😀