minta pendapat

bila waktu sesuai bagitau sedara mara yang kita pregnant ?

33 Balas

Bagi saya 7 bulan ke atas baru sesuai. Memang ada hati mungkin yg dengki atau ada yg terasa ke. Tapi kalau niat kita baik InshaAllah Allah lindungi ibu & anak dalam kandungan. Kalau saya, saya niat bagi tau orang untuk orang doakan supaya saya dipermudahkan masa bersalin nanti.. kalau ada yang doakan sesuatu yang memudaratkan untuk saya & baby atau ada yang mengata tu dosa antara dia dengan Allah. Bila kita share sesuatu yang baik ni. Kita kena doakan sekali orang2 yang masih ttc. InshaAllah dipermudahkan semuanya..

Saya lagi suka rahsia kan. Slagi perut xnampak. Orang xtanya Saya xkan bagitau. Macm wktu pregnant anak sulung saya alahan wktu kt umah mertua. Terpaksa pecah rahsia. Anak kedua ni. Kandungan masuk 5 bulan baru bagitau mertua sbb baby bump dh nmpak. Wktu raya pulak. Semua ipar duai terkejut. Hihi. Saya cuma bagitau dkt mak sndiri je tu pun sbb dia boleh agak. First trimester demam mabuk2

1mo ago

saya pun kalau boleh tak nak bagitau tapi family in law saya jenis suka berkumpul , kat situ yang jadi masalah haha

bgtau family (mak ayah n adikberadik) first trimester.. minta doakan d permudahkan urusan..sbb first trimester alahan teruk sgt..keluar msk spital.. kalau sedara mara yg lain plk klu terserempak kt mn2 kira tau2 sendiri la..kalau kwn2/jiran2 ada yg kita bgtau ada yg da bersalin br tau..kdg ada gak anak akak p buat kecoh habaq dlm perut mak dia ada baby..

tak perlu bgitahu kalau tkde kepentingan ..biasa dorg akan nmpk kalau terjumpa time perut da besar ..kt media sosial ke apa smua pon sy tk post ...kandungan mmg seeloknya dirahsiakan ...sy pon dgn family tknk bgitau awal tpi tiba time ramai dtg rumah sy mabuk teruk muntah2 n dorg yg bwak g hosp so kantoi awal😆

Xpernah nk beritahu kat sedara mara…diorg semua terkejut bila tau sy dh beranak je😜lgpn kita xtau hati org jadi baik xperlu heboh.hanya mak,ayh n adik beradik sahaja yg sy beritahu begitu juga keluarga mertua sahaja yg tahu

1mo ago

sama saya pun mcmtu...,ad yg tegur pun sy ckp saja bdan gemuk tu perut besar...heehe....sbbbya mcm sy nk nk masuk 5...jadi mlas nk dgr sdara mengata.....

sy xpenah bgtau sedara mara...dorg tau2 dh bsalin 😂 cuma beritahu pd keluarga, mertua..tu pun bila dh hbis fasa alahan. and masa bgtau mereka pun sy siap2 pesan jgn heboh. klu tempat kerja sy bgtau awal..sbb tkut ada urusan yg perlu byk pgerakan sana sini.

Macam saya 3bulan bgtau parents n parents in law je . Then klau sedara mara takde nak bgtau . Biar dorg notice sendiri kalau nampak perut membesar ke atau apa . Takpernah nak kecoh kecoh kat sedara mara huhu

bila perut dah nampak biasanya diorang pun tahu sendiri.. kalau mak ayah sendiri biasanya diorang boleh tahu dengan tengok kita je.. tak sempat beritahu pun dah tahu.. hehe..

tak pernah bagitahu. kalau jumpa dia nampak dia tahu la. if tak tengok sendiri dorang tak tahu. dah bersalin 7hari baru umum perkenalkan anak dgn nama dia kat groups family besar

xpernah pun bgtau sdra mara. dorang nampk dorang tegur bru bgtau.. seeloknya elak dihebahkn.. 1st tkut penyakit ain.. sy hny ngtau mak dn yg trdekat sj.. kwn2 pn xrmai tau