share please

hai semua. saya sekarang tgh pregnant ALN. unexpected pregnancy. ada yg sedang mengalami/ada pengalaman macam saya inform pada parents pasal status diri? boleh share macam mana awak bagitau mula2? dan apa reaction diorang? diorang terima tak? atau adakah dibuang keluarga? #pleasehelp

3 Balas

segala apa yg reaction fmly awk kena terima. sbb dah buat salah kan. org kata, berani buat, berani tanggung. ade fmly yg boleh terima, ade fmly xboleh terima. tpi kebyknya xboleh terima. nasihat sye, search rumah2 perlindungan. lps bgitau fmly, boleh mntk fmly hantar ke rumah perlindungan tu sementara nak bersalin. dkt sana nnti ade org jaga awk, dgn checkup kandungan. tpi kalau fmly kata dorg boleh jaga awk, xperlu ke sana. incase kalau kata dorg xnak jaga, sbb ade parents boleh terima, tpi xnk jaga. mksdnya awk kena pandai2 urus kandungan dgn diri sendiri. yg penting lps bersalin, tlg jgn ulang lagi. selagi x nikah, jgn buat dh. ckup sekali awk salah pilih jalan. jgn buat kali kedua lagi.

2y ago

ye sis.. mmg saya takkan ulangi dah kesilapan yg sama.. cuma skrg saya mencari kekuatan.. sebab tu saya nakkan pendapat dari sesiapa yg ada pengalaman macam saya tgh lalui 🥺

cubalah berbincang dgn family awk. mungkin mereka boleh terima. apa pon awk kena kuat. jgn putus asa. sbb anak tu tak bersalahkan. semoga dipermudah segala urusan awk.

2y ago

tqvm sis ❤️

yg lain ada pengalaman mohon share yeee