Setakat ini, adakah perjalanan kehamilan anda mudah atau sukar?

Select multiple options
mudah
biasa biasa
sukar
sukar sangat

1423 respon

34 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sya first time jadi rasa sukar..sikit..tapi saya xda sampai mengeluh ke apa ke..xde.. redha ja..dan jalani layan ja..🙂 saya skrg sakit kepala,sesak nafas,rasa berkahak, hidung sumbat tapi bukan selesema..bawah perut kdg sakit kuat..belakang sakit dan badan xselesa..kaki pun xselesa.. checkup slalu ambil darah..sangkut gdm dan Hb rendah kena turunkan gula dan naikan Hb jadi serba xkena..rasa risau..kdg² rasa sedih juga..risau baby ada apa² tapi sya try to positif lagi cuma kdg² rasa gelisah.. alhamdulillah..saja..syukur merasai pengalaman ini..sedang bersiapkan mental utk hadapi waktu bersalin..harap saya bersalin mudah dan normal aaminn..

Baca lagi

tak pas kategori ape. masa awal2 pregnant sy dh set ape pn jd kena terima dgn hati yg terbuka n redha. sbb faktor usia bmi n masa 1st pregnancy ade gdm. skrg gdm on ubt n insulin. ada masalah nadi laju. asal pg kk je nadi walhal xde fkr ape pn. mmg rilex aje lah. smpi doc tnye ade masalah dgn suami ke keje ke rmh ke ape2 ke. xdeee.. so skrg refer pakar utk jantung n gdm. selalu doa baby ok smpi la selamat bersalin nnt. semoga ibu2 yg ada komplikasi masa mengandong ni, teruskn jd kuat ok.

Baca lagi

sejak masuk 5-6 bulan kehamilan kaki jadi teruk dari lutut ke bawah kulit mcm kena infeksi kuman tiap hati nanah merebak, dgn bengkak, pedih, berdenyut, mencucuk. Allah jelah yg tau. sbb sblm mngndung mmng dh ade penyakit psoriasis so bile pregnant dye jdi teruk. Kena berjuang lagi 3 bulan harap kandungan dan sye baik² saja aamiin

Baca lagi

dah pregnant kali ke 5 dgn ke 4 gugur tp yg ni mg rasa mencabar sgt..mgkin faktor usia..pening loya nak makan pun xselera..rasa nak baring je..boleh 24 jam tidur and kepala rasa blank xboleh berfikir..banding dgn 3 anak dlu mudah..tp takpe dugaan utk ibu2..semoga ibu2 lain pun terus tabah dan dipermudahkan urusan..

Baca lagi

Kategori sukar sangat. Saya baru alami keguguran 2 hari lalu.. Gugur untuk kali ke-3. Ujian dari Allah. Sabar dan redha sahaja. Doakan moga ada rezeki mengandung dan bersalin lagi. Mungkin faktor usia dan PCOS. Tapi tetap teruskan ikhtiar dgn ayurveda. Sama2 kita keep strong mummy fighter.

kategori sukar diterima tapi redha.. 25minggu diagnosis uri bawah & pendarahan... skg 33minggu kena admit wad sampai 38minggu utk czer.. harap masih ada harapan utk bersalin normal.. doakan sy ye..☺️☺️

1mo ago

Bykkn mnum air kosong je.. insyaallah

tiba tiba pregnant. dgn cyst 11cm. 5 bulan start sembelit melarat ke buasir. 29w baby breech, air ketuban byk & kerap braxton hicks/cramp perut. 34w baby transverse, air ketuban masih byk & makin kerap sgt cramp perut. 🥲🥲

Pregnant kli ni kena standby inhaler dlm handbag...pdhal sblum ni mana ada lelah..batuk2 muntah.. Alhamdulillah msuk 2nd trimester ni loya xde..tpi asma makin jadi2..semoga dipermudahkan urusan..

alhamdullillah .. alahan masih boleh terima lagi berbanding alahan mengandung anak pertama.. anak kedua ini biasa2 je.. cuma yang sukar, untuk putus susu anak pertama, Dan anak pertama terlebih manja...

1mo ago

sama...tp alhamdulillah berjya dh wean off ank pertma..part mnja n lasak ye gak..suka nk men ats prut..

TapFluencer

Untuk saya yg 1st time pregnant nie saya rasa sukar sebab dah la umur dah 4siri. Nak buat mcm biasa tak rasa apa² takut gugur la plak tp bila ter extra rasa doktor kata saya overthinking 😞