Setakat ini, adakah perjalanan kehamilan anda mudah atau sukar?

Select multiple options
mudah
biasa biasa
sukar
sukar sangat

1658 respon

34 Balas

Kategori OK jika nak bandingkan dgn orang lain. Alhamdulillah, boleh hadapi dengan tenang walaupun ada yang kita nak elak terjadi pada kita. Ujian... Redha, sabar dan syukur🥰🤲🌻

mual loya mcm biasa, pening2 tu pun dah biasa. paling luar biasa, 2 3 hari lepas sy pitam.. anak pertama kedua ok je, kali ke3 sampai pitam.. cuba kurangkan penat supaya xberulang..

awal kandungan tp pergerakan terbatas sb bnyk mslh..cepat semput dan penat biarpun berjalan, rasa tidak selesa dibahagian intim sb gatal..sblm ni enda pernah begini..😔😔😔

Baru 2 mngu alami keguguran di usia kandungan 21 mngu.. Start dari awal pregnant alahan teruk.. Even nk minum air masak pon x boleh.. Doakan sy boleh mengandung lg.. #Pcosfighter

Alhamdulillah setakat ni baik2 je.. Ade la morning sickness sikit2 dalam seminggu 2x.letih sikit2 je. Belum lagi sangat sebab kandungan baru nak 7minggu.sebelum ni mabuk teruk..

masih dlm kategori sukar lg, dah sebulan xkeluar ruma. mual sepanjang hari dan xselera makan. harap dah masuk trimister kedua nanti alahan hilang, skg minggu ke 10

masih dalam keadaan merisaukan. sebab last year pernah keguguran.. so hamil kaki ni mmang sllu check apabila dah buang air kecil lap2 .. masih trauma

2y ago

Sama.. Pnh miscarriage 2 kali tahun 2020.. Kali ni sangat berjaga2.. Skg dh 3rd trimester.. Semoga urusan kita semua dipermudahkan..

Hamil Kali ni sukar bgi sy. SBB sy kene batuk..semput..demam smua Tu..alahan mual muntah dri tgh Hari smpai ke mlm.. xboleh nak buat ape2..Masak ape tah lagi😅

2y ago

sya pun beberapa bulan batuk teruk.. tiba² ada.. tiba² xde.. yang semput ni masih ada..jadi malam paling xselesa nak tidur..xdpt..

so far ok tp kene byk berjaga sbb bulan 12 tahun lepas sy baru shj mengandung luar rahim.. tube kanan sudah buang.. harapnya kandungan kalini kuat 😊

biasa² saja. skrng dh masuk 38 week tpi Blum ada tanda apa² lgi. kalau boleh nak sangat cepat proses bersalin sblum due date sebenar 17/7.