mengandung kli kedua

Period da lewat 25 day, saya cuba check pg ni tgok² double line. Ank saya bru 11 bulan saya da mengandung 9 week. X tau nk happy ke nk takut ? Sedih pon ada juga sbb yg first ni czer tkot ad ap² mslh dgn scar. Dan saya msih bf bby.Boleh x ibu² yg msih bf ank or ibu² czer yg mengandung jrk dekat sharekn pengalam ? Ada ap² mslh tak?

mengandung kli kedua
30 Balas

Tak apa sis, ok lagi mcm sy sis betul2 excidend. Anak baru 4 bulan sy dh mengandung lagi, sy pun baru lepas czer juga kiranya baby 1st sy baru nak cukup setahun lagi 10 hari sy dah bersalin ank kedua gila kan? . tapi apa2 pun Alhamdullilah selamat bersalin.. Tapi mmg kena bising kaw2 dgn Dr pakar. Sbb dia Kate rahim boleh pecah dan bahaya untuk bayi dan ibu. alhamdullilah dengan izin Allah sy selamat bersalin. Ank pertama dah 4 tahun kedua dah 3 tahun. Dan skrg sy pregnant lagi baru 8 week Hehe so beza kali ni 3 tahun la.

4y ago

Sis habis pantang terus beesama gan hasband ke..maaf tanya...kogsi pegalaman risau jugak..bersama waktu terdekat leas bersalin snang lekat

tahniah... sama mcm saya... 1st baby lebih kurang baya baby awk... 1st czer.... 2nd alhamdulillah dapat bersalin normal. 1st bersalin di swasta, 2nd di hospital putrajaya. xde kena bebel pun.. tapi nurse kat situ bg semangat suruh normal. yg 2nd sy jaga makan supaya baby x terlalu besar. skrg dah pregnant no 5 due bulan may ni. yg 1st je czer... dari no 2 sampai 4 alhamdulillah semua normal... cuma pregnant yg 2nd ni awk jaga mkn.. in syaa Allah.. ada rezeki dapat bersalin normal... 😊

tahniah sis.. smua rzki..cm kena pekakkan tlnga doc n misi bebel pun bersebab..bkn sngaja..mrh tnda syg..risokn kshtn ibu..sy pn br czer ank prtama.arini ari yg ke40..awl2 misi dh suh amek prncg..insyaallah amek prncg..tggu 2taun lg br prgnt smla..smga kndgn kli kedua nti normal..sbb kndgn prtma xde mslh cm czer sbb bby songsg..jg kshtn diri sis..pstve

Rezeki sgt awal dpt 2nd anak..dpt kn nasihat doctor sis..makan semua kena jaga..sbb 1st aritu lalu tingkap kn..kena bebel dgn nurse nnt tahan kan ajelah telinga ye sis.. InshaAllah segalanya dipermudahkan oleh Allah..jg diri ok..

Rezeki sgt awal dpt 2nd anak..dpt kn nasihat doctor sis..makan semua kena jaga..sbb 1st aritu lalu tingkap kn..kena bebel dgn nurse nnt tahan kan ajelah telinga ye sis.. InshaAllah segalanya dipermudahkan oleh Allah..jg diri

Releks sis.. Jgn susah hati..rezeki allah luas. Insan2 terpilih ja dpt peluang mcm sis. Allah x bg, kalau sis x mampu. So, layan ja... Ada hikmah disebalik apa yg terjadi. Berbanggalah.. Nnt mcm twins..membesar sama2. 😍

Klu Blh merancang LA. Xkira normal ke czer. Xpenat ke mengandung je. Bru je rahim free and nk sembuh dh berisi lg. Tp klu kuat fizikal mental. Ready financial OK LA. Just go through.

Bedah kan kena tgu 2 thn ke atas br baik bedah.sis klau yg ni pun mgkin kena bedah juga sbb x smpai 2 thn sis.sbb kemurgkinan rahim luka.ap2 pun t doktor pkr akn chek n bgtau sis..ap2 pun tahniah sis

Sepupu saya pon anak first czer .mase anak dia 6 bulan tu dia dpt tau dia pregnant lagi..alhamdulillah skrg dia dh selamat lahirkan bby..tapi czer jgk..jgn takut k..rezeki..😍

Tahniah sis,, Alhamdulillah rezeki Allah bagi..sy dlu pun mcm tu jugak. Anak pertama czser. Ank ptama genap umo setahun. Adik dia dh lahir. Czser jugak. Semoga dipermudahkan.