Ada tak mak2 mula2 risau terberanak awal.. tapi tetiba bila dah nak hampir 40w risau overdue pula..

Perasaan mak menunggu Hari bersalin 39w. 10/6

14 Balas

due date kita sama. saya pun mcm sis tp dah masuk 37 minggu haritu dah start suruh cepat2 keluar..xlarat dah ni. ingt dpt keluar sama dgn birthday saya hehe. tp xkluar2. skrg ni saya tgh sakit, masih x sure contrqction betul ke false. tp dah start ade pattern n dtg kejap2 setiap 5-10 minit.. masih layan sakit kt rumah lagi, n takde tanda2 lain lagi. cuma sakit je. semoga urusan kita bersalin dipermudahkann..aamiin..

12mo ago

semoga urusan Kita semua dipermudahkan.. Aminnn..

saya due 11/6,takda tanda2 apa pon lg cuma bbay syok aktif time malam je sinag dia lena kot x byk gerak sgt,tp klu dia gerak sakit jgk cekang perut2.Anak first ni jd risau takda pengalaman beranak lagi jd gelabah org turun2 tanda dh kita xdak apa2 lg..semoga dipermudahkan urusan semua yg menanti hari

Due date kita sama. Mcm2 cara dh buat, semalam try bersama suami. Pagi ni dh kerap sakit pinggang, td lpas zhor dh turun darah. Skrg tgh sakit.Moga Allah mudahkan segala urusan kita

12mo ago

Sy due 12/6, bg sy tak sakit pun bersama. Just suruh suami slow slow, jgn ganas2 je 😅. Tanda takda lagi, just dah start sakit pinggang and sakit bahagian bawah jee.

Alhamdulilah.. selamat bersalin normal 40w1d.. due 10/6 keluar 11/6.. asal Dr nk induce 12/6.. xdan induce sakit sendiri pagi 11/6 selamat bersalin

sye due 11/6 mintk baby kuar 30/5 sekali dia kuar awal 23/5 . tk sakit tk apa tahu tahu jalan dh 3 cm terus tolak lb 11.38 dh beranak 😅

12mo ago

sis kalau pi sepital nak check jantung , ada nurse tanyaa lain lain tak ? nak cakap macam mana ya ? macam saya 38 week ni bayi memang gerak tapi lambat and kerap ngeras . cek kat pac atau kat bahagian zon ?

saya due date patut 17/6 risau punya risau bp high 25/5 naik ambulans ke hospital. 30/5 emergency czer 😅

sama la sy.. due 8/6 ni.. skrg dh 39w3d.. belum lg ada tanda2 nk bersalin.. tp byk rasa Brixton hick je..

saya dulu overdue 40 minggu 5 hari.. tapi pecah air ketuban dulu tapi tak sakit last2 kena induce

Sy due 8/6 alhamdulillah dah bersalin 26/5 haritu. Tapi induce la sbb air ketumban dah kurang

smala Kita sis,tgh tunggu due bersalin juga ni 9/6,Masih belum Ada tanda2 lgi nak bersalin