Due Date Setiap Anak

Saya nak tanya bagi ibu yg berpengalaman. Betulkah kalau anak pertama lahir 40w, anak kedua & seterusnya nanti akan lebih kurang 39w-40w juga? Saya sekarang 36w, dan sedang berfikir2 untuk ambil cuti balik kampung beranak & berpantang di kampung pada minggu 39w. Tapi saya was-was sebab risau terberanak di tempat menetap sekarang. Takut berpantang sendiri. Boleh bagi pendapat ibu2? #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

2 Balas

Saya masa anak sulung overdue Anak kedua hampir2 jugak tapi saya mintak czer terus pada hari due date, sebab saya taknak induced sebabnya trauma masa anak pertama induced 3x at last kena czer jugak… Rata2 kakak2 kawan2 saya dorang cerita ada yang bersalin awal then yang second n third fourth semua awal… yang lewat, lewat semua… tak pasti ini kebetulan atau memang macam ni…

biase lain2 Anak lain sis..Saya yg Anak 1 st-ke 4 delivery 2/1weeks awal ingt yg ke 5 awal jgk last dia yg overdue serah diri..atleast sis blk awal 2-3mnggu sebelum