Mitos Atau Fakta?

Hi pengguna! Kembali kita dalam segmen Mitos atau Fakta! 😎 Minum air kelapa sewaktu hamil boleh mencerahkan kulit bayi. Apa pendapat anda? Mitos atau Fakta?🥥 Kongsikan pendapat anda dengan kami dan pengguna lain pada ruangan komen di bawah.

Mitos Atau Fakta?
114 Balas

kulit cerah takda pula dengar. tp utk kulit bayi bersih ada la. rasanya semua baby lahir memang kulitnya dah cantik. hehe

Tak la putih, tp anak tue bersih. Saya amalkan dr 1st trimester. Ada org ckp tk blh minum padahal tak ada papa.

Selalu minum air kelapa lepas 7mth.bila baby keluar kulit dia xberkerak.bersih elok.. Alhamdulillah

Mitos untk kulit putih tapi untuk kulit bersih yaa . Nurse pun puji kulit baby bersih sangat katanya.

Mitos . I minum xde nye anak putih melepak .. dah ikut makbapak nye sawo matang jugak .

Haha.. Xtahu pulak. Tp sy sgt craving ni since baby nak masuk 30 weeks. Sedapnya tak tkata

Mitos.. Air kelapa bg sejukkan badan org mengandung ni.. Mengandung kan panas badan

Mitos. Kalau genetik kulit gelap, minum air kelapa 1 lori pun x akan cerah 😂

4y ago

Betul sis. Pelik betul org duk syor makan produk tu produk ni utk putihkan kulit baby. Kalau dah genetik dari tok nenek sampai parents semua gelap, mana nak datang kulit cerah nyaa 😂 tak kisahlah anak cerah ke gelap, asalkan sihat sudah.

Seawal brapa week blh mnum..sy tkt nk mnum..skrg Bru nk msuk 12 week

Mitos , tp kalau utk baby bersih lps lahir tu bole d terima😊