DR. IMELDA BALCHIN ( FAKTA ATAU MITOS)

Fakta atau Mitos. Telan minyak kelapa dara memudahkan anda bersalin? Jawapannya: MITOS!

20 Balas

Mmg mitos...hahaha dlu anak 1st aq beli....last czer...kepala baby x masok laluan...pdhl da 7cm...bukaan mmg cpt...kalau org yg minum kebetulan dia sng bersalin tu rezeki dia...kes aq xde rezeki nak normal...minum la byk mana pn minyak tu..

Ye betul mitos.. Masa pregnant anak ke 2 sye telan la vco kononnya nk senang brsalin.. Dah 3th trimester denyutan jantung sye tk normal lepas tu sye kne hypo

sy pun xtau function mnyk klpa dara tu utk dmnum. huhu.. dlu mnyk klpa tu buat sapu kt rmbut😅

Mitos..masa 1st baby dlu 2 botol minum..8jam dlm labour room,sakit tp jln cuma bkk 3cm

Amalkan minyak kelapa dara sewaktu hamil sangat bagus. Sebab ianya adalah lemak baik

Mitos...no 4 try consume rs ssh jgk bby nk kua n koyak byk😅😅😅😅😅😅

Amalkan minyak kelapa dara sewaktu hamil sangat bagus. Sebab ianya adalah lemak baik

4y ago

Ikut kesesuaian kot. Nurse kat tmpt sy check up tak mengalakkan utk ambil mkd. Ia buat kulit rapuh bila jahit

Mitos x ada faedah telan minyak tu klau utk urutan prenium boleh la..

saya pun tak tahu apa function kalau ambil minyak kelapa dara. hahaha

Sy follow fb dia jugak semua info sgt2 berguna 👍🏼