UPT check

Hi semua, sy nak tanya pendapat.. Sy last period 4/4/2019 sampai skrg masih belum period.. Sebelum ni sy ada buat UPT sendiri kat rumah, tp semuanya negatif.. Baru-2 ni sy buat lg UPT tp ada sikit kemusykilan sbb pagi sy check double line tp merah line tu tak terang sgt.. Then sy try check malam 1 line balik pulak.. Normal ke mcm tu ? Kira mengandung atau tak ye? Mohon bantuan semuaaa ?

9 Balas

Check air kencing first waktu pg.. Sy dlu pn 1st check 1line wane pekat n 1line wane kabur.. Esok buat lg bli upt brand lain check pg 2line terang.. Mlm tu pegi klinik scan betul ade kantung baby.. X sangke Sgt sbb mase tu ade kuar coklat2 lame jugak igtkn dtg bulan.. Rupe nye dh mengandung.. Alhamdulillah penantian 3thn..now 10w

5y ago

Sis nak tanya kluar coklat2 brp lama?

Check semula dgn urine pertama bila bgn tdo pagi².. time tu hcg pekat & agak tinggi.. waktu² lain hcg agk rendah sbb dh diluted dgn air dlm bdn.. boleh ke klinik swasta dlu utk scan & utk kepastian..

Antara check sekali lagi (first thing masa baru bangun tidur), atau jumpa doktor. Period lama tak datang pun bahaya sebenarnya.

Try balik sis. Kadang kadang level HCG belum terkesan sepenuhnya di urine kamu.

Btter g jmpe doktor untuk pengesahan sis..saya pon direct doktor je..

Try sis check time pagi...btw tahniah yee sis

Sis dah jumpa doktor untuk pemeriksaan ke?

Hormon sis..nk lg sure pegi klinik..

Lama dah tu. Apa kata jumpa doctor