Pregnant atau tidak ?

1/3/23 sy last period .23/3/23 sy check upt samar2 double line tp jelas dibaca smpai 6 testpack .2 minggu lps check jga double line tp makin samar . smpai hrini belum period . minggu lps sy ke klinik scan utk confirm preg tp xnmpk apa2 kantung pon xnnpk spttnya dh 5weeks . upt plk kalau test bukan subuh akn naik 1 line saja 🥵 pening kpla nk fikir dgn period nya xdtg2

4 Balas

Saya penah double line samar2 tapi hilang tapi tu sebab saya baru lepas keguguran.. Sebulan lebih lepas gugur saya pening muntah2 tu lh buat test, dpat double line mmg seronok, doktor pn ckap maybe pregnant tp tnggu 2 mnggu lg utk confirm.. Tup2 seminggu lepastu period dan double line hilang lepas period 😭.. Rupanya lepas gugur hormon pregnant msih ada sbb tu positif.. Sekadar berkongsi pngalaman

1y ago

tq awk share pengalaman

sama date last period kita , sy period 1-7march . 1april check upt double line semalam pergi kk untuk sahkan kehamilan dan booking buku pink 3/5/23 nanti . pergi scan dekat swasta dah nampak kantung and janin kecik jek macam dot tu . hrini dah 6w 😊

1y ago

wah best nye . pernah samar2 x mcm sy 😭 smlm check 1 line je upt mcm xde rezeki tp smpai skrg sy msih menungu period lg tu confius

mungkin masalah hormon. UPT sepatutnya akan tetap positive tak kira waktu bila kita cek kalau betul2 pregnant. and yes, scan 5w at least sepatutnya nampak kantung

1y ago

aah, tak. sebab kadang kita pergi klinik pun Dr mntk kita buat UPT kan. so tak semestinya air kencing pertama je. OPK yes ada waktu2 yg kita kena ikut utk dapat ketepatan bacaan tapi UPT tak.

mntk Dr scan buat tvs.