BERTANYA PENDAPAT

Pengalaman sis2 semua selepas bersalin. Lebih selesa berpantang dekat rumah mak sendiri atau rumah mak mertua..?? Sebab kadang2 bila kita memilih berpantang rumah mak sendiri takut mertua kita terasa hati. Tapi berpantang di rumah mertua rasa tidak selesa. Dengan adik beradik husband satu bumbung. Nak buat ini buat itu pun tidak selesa. Malu. Takut nanti kita tak larat masak nak makan. cuci baju anak..Tukar pampers anak. kita malu nak panggil mertua tolongkn. Kalau mak sendiri dia tahu kita fikir apa. perlu apa. rasa apa.? Sebab sy mmg jenis yg pemalu tak tahu pemalu tahap apa. pendiam lgi.

101 Balas

Akak sblum ni 3 ank berpantang kat umah sendiri..inshAllah bulan 6 ni bsalin yg keempat pun kat rumah sendiri jugak..rasa selesa lagi kat rumah sendiri.stay kat jb..mak kat tganu..mak mertua dekat muar..sbb biasa dengar kenkawan bsalin je mesti balik kg..lepas tu en somi tingalkan kita sebab bekerja..apa2 hal nak ke klinik mesti mak ayah atau adikbradik yg kena uruskan..pada akak rasa menyusahkan mereka.tak tahu lah pendapat org lain.klu pantang kat umah sendiri semua suami yg akan uruskan biar susah senang rasa bersama jaga ank..klu family nak dtg kita alukan..biasa klu diaorg dtg pun 2,3 mingu lepas bsalin sbb duk jauh..

3y ago

betul ke dulu akak berpantang sendiri?