sapa pnh jadi mcm sy?

pendekkn cerita... suami sy ni tanggung family dia.. tp bkn mak bapak dia je dia tgung.. skli abg2 dgn kak ipar dia semua... rumah tu.. suami yg kasi... tp mkin hari sy tguk... kak ipar sy tu... dia buat mak mentua dia mcm org gaji... dia biar je makan minum dia x berangkat... rumah x sapu.. sidai kain pun mak mentua yg buat...ada suami pun x mrh... hari tu sy ada tegur.. kak ipar sy dtg serang sy.. tumbuk sy.. masa tu sy tgh mengandung... suami sy terus mrh.. dia ckp kau duduk rumah ni.. kemas la.. kau duduk sja.. semua dh dberi.. tlg la kemas.. sama2 kemas... kak ipar sy boleh jwb " aku bnyk bnda lg nk pikir" suami syvterus jmpe mak ayah dia.. dia terus ckp " dri mak abah bela menantu x bgne, baik mak bela anak mak yg x kawin lg, ada jgk faedah" lepas tu suami sy buat keputusan halau mereka kluar.. biar mak bapak dia je yg tgl di situ.. bila suami sy halau.. mak mentua bapak mentua sy sedih.. dialog kak ipar sy " dlu si pian tu x mcm tu pun, tp sejak dh ada bini, dia dgr ckp bini dia je " persoalannya... slh sy ke? kita kasi dia duduk free.. brg semua kita bg.. soh kemas rumah.. dia ckp jgn sibuk..

18 Balas

Samelah sis.. Mak saya pun kena benda same.. Tapi bezanye nie mak bapak sayalah.. Mak saya ada seorang je menantu perempuan.. Tapi tu pun tak guna.. Lagi2 die tgh mengandung.. Yg die tau basuh kaen baju die je.. Prgi balik keja.. Rumah mak saya 1 ape pun tak tengok.. Dapur tak jenguk..nak menolong mak saya.. Harammm... Takde ditolongnye.. Bila ade duit makan luar.. Takde duit.. Katenye terpakse makan kat uma.. Duit belanja umah mak saya.. Yg patut jadi tngungjwb laki die(adik lelaki saya) die suruhnye bagi rm50..kalau lebih rm100 je.. Katenye ade banyak benda nak bayr.. Nak simpan duit rumh.. Knon nk pindh.. Tapi tak pindah2.. Xckup dgn tu.. Die buat adik bradik saya brgduh.. Die pernah kate bila saya dtg tido or melawat mak saya.. Die kate saya menyakitkn hati die.. Padahal tu rumah mak saya.. Die dahlah menumpang.. Boleh ke mcm tu.. Laki die pun buta.. Bini mcm tu pun.. Boleh dibiarkannye lagi..