Normal ke jika ada pendarahan di awal kehamilan?

Jom ibu, kongsikan tips dan pengalaman.
Voice your Opinion
Normal
Tidak normal

807 respon

9 Balas

mungkin pd separuh org pendarahan di awal kehamilan adalah normal even hanya spotting shaja....tp ada separuh org ia tidak normal kdg2 adalah tanda2 awal utk alami keguguran..jd jika ada alaminya better g jumpa doc kadar segera utk dptkn rawatan walaupun hanya spotting yg berlaku..stiap bdn individu adalah berbeza ada rahimnya kuat...ada yg tidak..jd apa2 pun jaga diri bebaik dan alert apa shj perkara abnormal brlaku pd bdn spnjng kehamilan

Normal jika pendarahan tu 'spotting' (tompok sikit2) lepas tu akan hilang. Tu maksudnya penempelan berlaku. Kalau pendarahan yg banyak macam org period, tak normal takut keguguran atau 'threaten pregnancy' (kandungan terancam) so cepat2 la g hosp yg kes pendarahan banyak.

Tak normal. Tapi saya masih ada bleeding. Pendarahan dari 4w sampai skrg dah 9w. Kdg² spotting, kdg2 bleeding sampai keluar mcm hati ayam.

Tidak normal. Boleh jadi sebab proses penempelan atau ancaman keguguran. Jadi, kena sahkan dgn doktor.

saya tdk pasti..sbb sy blm pernah mengalami nya

tidak normal

Tidak normal

tak normal

not normal