Adakah anda rasakan pembelajaran dari rumah (PdPR) berkesan bagi anda?

Voice your Opinion
Ya
Tidak

1198 respon

10 Balas

depend pd pengajar mcmne .sbb kekdg ada ank2 yg jnis agak lmbt tuk menerima apa yg di ajar tanpa face to face mcm di sekolah..nk kata brkesan sgt tu mungkin la..tp percent dia sikit..sy pnh tnye pd ank2 buah sy...mereka kata bila di skolah smgt bljr tu lain .bila online dan duduk di rumah dia kata sush nk msuk n blurr..agak amik ms lm utk faham apa yg d ajar

anak2 lebih suka pdpr - google meet, google classroom, belajar dan lihat video dari youtube. jika tak faham, boleh ulang banyak kali. jika belajar secara bersemuka, balik rumah dah lupa apa yang cikgu ajar.

bukan nak kata tidak la cuma kurang berkesan.. bkn kanak2 je, pelajar ipt pun boleh terkesan jgk kalau waktu study week belajar dkt rumah berbanding belajar dkt kolej..

tak sebab sy yg kena ajar anak2 semua matapelajaran kt rumah untuk buat homework yg ckgu² bagi.setakat tgk video kt youtube atau baca buku text tu anak2 xfaham.

Tidak.. Actually depends on the situation. Ada yg ok. Tp mostly xok. Lgi2 guru yg mgajar. #TAPSupermoms #TAPactiveusers

xtau.sbb ank2 xsekolah lg.yg sulung 4tahun,yg nombor 2 2tahun

Tidak pasti. Anak masih belum bersekolah

xtaw, x tlibat

bole lh

maybe