Period tak datang 2 bln tpi tak pregnant 😞

Patut tak ada alahan tak pregnant rupa nya☹️... Sedih nyaa.. Terigin nak ada baby dalam perut.. Belum rezeki lagi.. Tak apa lh

Period tak datang 2 bln tpi tak pregnant 😞
33 Balas

Amalkan baca surah al fatihah 41x dan kerap bersedekah... Sy tmpoh hri 2bln xdtg period. Pstu bila dtg, smpi 100 hari bleeding. Sedih sgt time tu doc ckp PCOS.. Sy xgive up, sy mengadu dekat allah n baca al fatihah 41x. Alhamdulillah sbln pstu sy mual2 loya. Check prgnnt test dh 5w.. Doc hanya blh ckp melalui kajian sains. Tp xda sapa blh lawan kuasa allah 😘💓

utk period irregular, kena consult doc. sb fertility window xsama mcm yg period regular. susah nk ramal bila betul2 waktu subur/ovulasi bila berlaku. kalau rajin, try guna OPK. apa pun consult doc lagi better. don't give up ok..

3y ago

ok terima kasih

sis ada period tak teratur ya? kalau priod sebelum ni teratur je kene check doc sis. selain tu, boleh jdi hormon sis juga. semoga dipermudahkan segala urusan sis. inshaaAllah ada rezeki anak utk sis nnti.. teruskan berusaha ya.

3y ago

ok. semoga dipermudahkan.. boleh jdi hormon juga tu.

Saya pun sama.. kdg2 cycle sampai 100 hari. Xtahu nak track waktu subur mcmmana walaupun dah guna opk. Skrg dalam proses rawatan dgn pakar. Semoga ada rezeki zuriat untuk kita 😊

saya test pregnant pun negative...bila g klinik bgitau doc knpa period tak dtg2 lagi nk dekat dua bulan...doc ckp nk scan...bila scan rupanya sy pregnant doc ckp 😅

3y ago

sy nk masuk 7weeks...seeloknya baik g klinik check..sblm ni sy mcm tu jugak, test samar2 pastu lpas pada tu kluar darah dan skit sgt kt bhg rahim, g scan doc ckp ggur...ni kedua pregnant, sbb tu cpt2 g check kt klinik...

sis dduk mane . ..kalo nak ikhtiar hamil cara kmpung blh je kat Setiu Terengganu .. Insha Allah ad rezeki..moga Allah tiup kan roh kdalam rahim sis ,aminnn

clear blue nie boleh guna byk kali ke.. jika teringin nak zuriat sis kena doa usaha tawakal.. insyallah sampai masa nt sis akan dikurniakn rezki

insyaallah ada rezeki sis nanti🥰 saya pun dulu mcm tuh period tak okay tiap2 bulan tunggu Smpai pergi klinik consult dgn doc😊

xsemestinya ade alahan pregnant sis ramai je yg xde alahan tp pregnant 😊 hormon sis x stabil kot tu period xteratur..

sma la kita sis..saya pun mengalami msalah yg sma..sekarang pun period tak dtg2 lg ni..last period 20/12..tp cek still -ve..

3y ago

saya pun mcm tu la..bila guna cblue yg + tu ada line..tp bila guna yg digital keluar pula not pregnant..