tak ada alahan

Hai mmy2..normal kh sepanjang pregnant 1 bln 2 hari tak ada alahan apa2 macam org lain..just sakit pinggang dgn mengantok jk

31 Balas

syukurlah sis semua dipermudahkan. normal tu, jgn risau. ada ibu yg x mengalami alahan langsung. yg penting jaga pemakanan & kesihatan. payah juga kalau pening2 & muntah2, lebih2 lagi bila nak pastikan makanan kita mengandungi nutrien penting utk bayi

Mgkin belum start lg or memang awk xkene alahan..mcm sy husband sy yg alahan..asyik muntah bila mkn..pening2..time tu sy 4weeks..then weeks ke 7 bru sy start alahan..seminggu xbleh mkn nasi.bau2 msakan.skit pinggang.skit belakang..

Kalau bleh mommy² yg preggy tknk alahan , sbb ade alahan rse mcm seksa sgt . Mkn ape smue tk kna . Tpi lain org lain cre .. hehehe mcm sye 4 blan bru hilang alahan , so spnjng awal preggy smpai nk msok 4 blan bru alahan hilang ..

sama la sy xde alahan teruk.. masuk minggu ke-6 baru start alahan sikit tu pun time gosok gigi n kumur2 akan muntah.. yg lain biasa la tubuh rasa lemah bila dh ptg n asyik ngantuk je..

Sy belum ada juga anak 2nd ni. Anak 1st masuk 10-11w dh mcm ape mabuk. Haha. Ni baru nk masuk 5w. Nervous juga nk tggu mabuk tu sampai nanti. Seksa... 🤢🤢

saya masuk 6 weeks baru alahan. tp alhamdulillah tak teruk. just mcm takleh bau bende2 kat dapur, bende2 hanyir, bende2 menumis. tu jelah. yg lain okay je

Alhamdulillah, sy sepanjang pregnant ni tak ada alahan. Kalau silap makan yg beli di luar ada banyak Ajinomoto je, kepala akan effect teruk, sakit yakmat.

Normal . . sy ank first 3 bulan alahan , ank ke 2 2 bulan . . ank ke 3 ni alhamdulillah xd alahan langsung . . cuma mngantuk dan skit blakang je

mengandung xsemestinya kena ada alahan. syukurlah sbb ade yg alahan teruk smpai keluar masuk hospital. yg penting monitor pkembangan baby tu.

Hi , sama macam saya. So far tak ada alahan yang teruk hanya rasa loya dan cepat penat je. Its normal kalau tak ada alahan😊