Blum ketara bby bump nak msuk 5 bln

Hi para mommy..nak bertanya normal kh dh mau msuk 5 bln tpi perut blum ktara lgi bby bump..kdang tu sllu kna bump shaming..9/5 ni bru jmpa dktor..saya bru first experience pregnant..normal kh klau msa ni blum nmpak.bby bump..?

35 Balas

saya pun sama cm tu...xketara sgttt...tp bila org bump shaming saya.. saya sllu ckp cmni "baby saya nk mumynya ni kelihatan body goals sbb tu baby bump xbesaq" trus diorg pun tdiam jeee... jeles la tuuu diorg...coz diorg hnya mmpu pakai baju kelawar/baju besar² je sbb baby bump besar.. klu bby bump kecik kannn.. kita bleh pakai pakaian bfesyen ag.. ikut bentuk badan.. kdg pakai baju kecik pun ok... jdi jgn insecure yaaa kwn kwn yg ada baby bump kecik...anak korg nk korg body goals lerrr tu walaupun korg mgndung 🤭

Takpe sis perut kecik senang nak jaga, nanti lepas beranak takde susah kulit perut lemak tu nak hilang. Janji anak sihat dalam perut. Cukup sifat sempurna and mommy pon sihat takde masalah tu yg penting. Baby bump akan nmpk ketara waktu masuk trimester 3, nanti 7/8 bulan nmpk ketara dah peyut mommy. Jangan ambik hati ye sis, biar lantak deme nk ckp apa. Perut kita , nanti kita yg jaga bukan deme yg jaga pon😂

2y ago

trima kasih sudi mnjawab yaa..sya lega dh mluah disini..smua para mmy sudi mnjawab..☺🤗..first pregnancy tu yg trtnya2..☺

Saya pun. Bila dah masuk 7-8 bulan baru perut naik. In shaa Allah as long kandungan kita sihat, awak jangan amik hati. Sepanjang saya pregnant, bukan bump shaming je kena, dari atas sampai bawah kena shaming. Mula2 tu memang nnagis rasa down, bila dah lama tu, saya abaikan je. Fikir nak baby sihat je. Kalau kita down nanti baby pun ikut skli.🥰🥰🥰🥰

2y ago

trima kasih sudi mnjwab yaa☺🤗..yaa mulai skrg sya tak lagi down..sebab smua para mmy sini dh bgthu and komen yg positif..trima kasih yaa☺🤗

Samalah kita. Orang siap kata betul ke pregnant siap suruh tunjuk bukti scan apa semua. Malas nak layan. Asal doktor kata baby sihat semua alhamdulillah. Ni tengah ready kan mental nak sambung hadap makcikmakcik balik raya nanti 😭 Semoga kandungan awak dan awak sihatsihat aje ya 🌼

2y ago

Sis tunggu 7 bulan ke atas nanti siap la mmbesar dgn jayanya. Hahha. Sy pon 5 bulan org tak percaya mengandung 🤣

sy 18mggu bby bump da jelas nampk.mgkin mengandungi lemak pon ye.hihi..msa 17w misi nk dgar jantung guna fetal dopler xdgar lgsung..rasa melecet kulit perot sy msi tekan2 nk cari bunyi degupan.sudahnye.xjumpa..kulit perot awak ni tebal katanye.haha..masuk bilik doc cek guna mesin scan tu.jelas nampk..

anak 1st sy dulu 7 bulan baru nk nmpk perut.. smpy 9 bulan lebih pon perut still kecik.. doc kata baby dlm 2.7kg..lahir besar tembam 3.12kg.. Alhamdulillah 2 tahun lebih sihat tinggi je anak laki sy 😊 anak kedua sy pulak 3 bulan pg da nmpk perut.. rasa mcm girl kot kali ni 😆

mulut2 netizen ni kdg xley tutp..sy lgi la perut 4bulan da mcm 6bulan..org tegur aritu nmpk slim ni nmpk da perut kedepan..padahal thu je sy ngandung..lgi jenis sy lepas mkn je trus naik perut😂..ank nk msuk 5..perut xbole cover..xnmpk perut slh nmpk perut slh..

2y ago

trima kasih sudi mnjawab yaa..😊sya kcik jak bdn memang blum nmpak lgi kdng2 trtnya bln brapa ktara ni..tpi dlm ni smua para mmy beri komen positif dan sya dpt jwpn..trima ksih yaa..first pregnancy juga itu yg trtnya2..☺

Saya 5 bulan pun bump tak nampak sangat sb mmg pakai baju besar, kdg diorang terkejut ehh pregnant ka.. Tapi belah sisi akan nampak ja bump tuu. Bila org kata tak nampak, cakap baby malu, dia nyorok.. Alhamdulilah, baby sihat saja.

Sy yg tgi bsr pn bru nmpk baby bump 5bln 😁 yela sbb b4 ni prt buncit je. 6tahun ttc, thun ni rezeki pregnant. Sy rsa org2 xtau sy pregnant sbb terbiasa tgk prt sy buncit.. 🤣 Biar suprise 😆

2y ago

samalah kita sis.. ingatkan badan tinggi besar ni mudah nak nampak sekali mmg ssh skit nk nampak kalau pakai baju labuh mmg x nampak ape2 😂 kalau bju tdo bru nampak. kdg2 risau tngok xde baby bumb tpi x apa asalkan baby sihat je 😊😊

Sama lah kita hehehe sy nampak la sikit tp tak ketara sgt, so cute🥰 yg shaming baby bump tu pedulikan dia sis, janji baby sihat🤗 And normal je sis kalau msih tak nampak baby bump, ikut badan jugak

2y ago

trima kasih yaa🤗☺..hve a safe pregnancy journey sis🤗😊