Beli Barang Baby

Pada usia kehamilan berapa bulan ye ibu2 stat beli brg baby ☺️

52 Balas

Sy start 3 bulan lebih dah bli..tp sikit je... Suami lah excited.. Biasalah ank first.... Tp bila bli sikit2..lma2 lengkap lah..tak rasa teruk sgt terbang duit tu..hihihihi.... Tp rasa seronok pulak time beli brang baby...pilih sama2 suami... Ada rasa yg sama spt sy? 😅

Masa 24 bln Saya bli brg sikit² dlu .. tu pn Saya bli saiz new born sepasang je ..yg lain Saya bli saiz 3-6 bln dgn saiz 6-9 bln ..sbb rugi Rasa klo bli saiz New born byk ,sbb baby cpt bsr .. Lg satu Saya bli campo² warna wlu dh byk Kali scan baby girl😄

5bulan da start beli sikit2 yg basic n wajib... Lpas tau jantina Masa 25week baru start beli yg lain2 beli sikit2... Skrg dah 8bulan tggal nk beli set jamu bersalin n minyak yuyi baby je...alhamdulillah

Sblm Ni 7 bln Bru Bli...tp Kali Ni nk masuk 6 bulan dh Bli sb risau takut tiba2 kn pkp pulak ke...sy Bli brg2 lain selain bju sb no 5 Ni masih lg jantina sama...bju abang2 dh byk ..🤣

Saya 4 bln lbih..td bru start beli skit2..nk beli selepuk x bleh..sarung bantal dh jhit..cuma x letak kabu je lg...dlm masa 4 bln lbih lg..smpt la buat skit2 klu ade msa free..

4y ago

Sis jahit sndri ka? Bestnya jd ibu yg pndai mnjahit.. 😘

6bulan da beli sikit2, nnti perut makin besa tak larat nk shopping mall 😅😂 bnyak beli online je lebih murah mcm minyak telon, shmpoo dia

Sy start beli 33 weeks.. huhu sebab saya dh simpan duit dari awal pregnant. So lepas dri tu every week berjalan cari barang baby. Huhu

Start 4 bulan sy dh beli . sbb dh start rasa bby gerak 17week . skrg 20week .. beli sikit2 je .. tk beli sekaligus pun hehee

masuk 7bulan dah start beli. takut kalau2 bersalin awal. tapii nii due esokk still takde tanda baby nak keluar 🤣🤣

Saya start beli masa kandungn 2bulan sekrng dh 8bulan alhamdulilah brng semua dh lengkap. Tingl msuk dlm. Krta je..