Beli barang baby

Hai mummy, selalu kandungan weeks ke berapa dah standby beli keperluan brg baby ye??????

55 Balas

Ms 7month..mak xbg bli awl2 kata xbaik if anything happen dkt kita nti kita akn kecewa .....dkt2 nk due br bli katanya... then sy bli ms 7mnth... Pstu tgk2 ms mggu ke 34 dh kne admit.n.kne bersalin awl sbb pp type 3.. nsb ms 7mnth preggy dh bli awl..sbb lepas tu xleh byk berjln dh...doc xbg jln byk tkut bleeding sbb uri dkt bwh

Masa ank first saya 7bulan bru start beli brg.tp skali beli complete sbb sy pjj..masuk ank ke 2 8bulan bru membasuh..recyle yg lma je sbb ank no 1 n 2 selang staun..so brg baru lgi..ank msuk no 3 ni taun depan..msa 4bulan sy dh stat memunggah yg lma..n cek mna xckup n beli sikit2 .. Sbb brg byk dh bg kt org.😂😂

Sy misi sndiri yg g tau bleh start beli dh brg bby sikit2 nk msuk 6bulan.. sbb nanti dia takut kita penat.. sbb hujung2 dh sarat kna byk rehat dan buat persediaan mental n fizikal jee xpayah pikir dh brg2 semua.. itu apa yg dinasihat oleh cikmisi tmpat sy lah.. 😁

Sy ikut petu org dulu2 jgn trlalu beli brngan bayi awal 5bln kena beli 7 bulan ke atas sbb klu bli trlalu awal 5bln mak ckp nnti baby x dpt brtahan dalam perut so beli barang betul2 dah ckup bulan dlm prut barulh sy beli ikut petua org dulu2

5y ago

Amin ya allah

ay bercadang nk mula beli dh skit2..supaya tak la terasa sgt kan duitnya keluar...beli dulu yg mna agak2 brng penting tu...bnyak sy beli dlm shoppe..bukan apa..beli skit dulu tgk tester brng mcm mna..klu ok boleh rpeat oder lain..😊

Sy prgy 6w dah beli baju2 bby...jln2 shooping mall tgk promosi beli selai dua utk pakai delivery nnti...yg lain2 tunggu lepas scan jantina baru beli lg😁...brg2 lain tgh tgk2 dlm shopee tunggu ada promosi kita beli lg...

Saya start beli sikit sikit, tak rasa sangat. Masa trimester kedua dah beli. Sekarang 31 weeks, barang dah lengkap, tinggal nak cuci je. Lagipun sekarang nak berjalan sekejap je dah sakit kaki, termengah mengah. Hihi

sy mgu 34 baru kalut nak cari... sy nasihatkan cari lah awal... bila daa 30 week ke atas terkedek kedek semput nak jalan cari barang baby... tp besttt walaupun penat... seronok tgok brg brg baby comel comel hiji

Sy start mmbeli 7 bulan ke atas. Tp dari start tahu prgnant mmg dh simpan asing duit stiap bulan kna simpan range yg sama atau lebih. So 7 bulan mmbli dgn senang hati sbb dh letak duit bby asing 🥰🥰

Beli sikit sikit , dah boleh start beli . Barang baby sampai baby dah bersalin pun every month kena beli lagi lagi pakaian so beli sikit je awal awal ni