Baby Bump

Pada minggu ke berapa yer baby bump mula nampak??

19 Balas

Saya 6-7 bln macam tu baru nampak baby bump. Sebab saya tinggi and agak kurus. Dulu risau juga dah 6 bln baby bump blm nampak banyak org ckp kecik je kecik je. 😂 tapi bila dah 8 bln bi baru ketara nampak bump, tapi tak mcm ibu mengandung 8 bln sbb kecik ja prut 😂 mcm 6 bln mcm tu hehe

depend pd org.. mcm sy, ngndung semua normal, hb ok, alahan pn xde sgt.. tp perut kecik jer, masuk 7bln baru nmpk😅.. sblm2 ni boleh cover gan baju lg. . org kte, mmg gtu lau ank 1st atau jnis perut xtebal, babybump pn xnmpk mne..

Sy 14w dah nampak tp sy rasa bukan bby bump tapi perut yg mmg dr asal gemok. Cuma nampak perut mcm pregnant maybe sebab rahim mengembang so perut yg sediakala gemok ni lg menonjol. Org tgok mcm dah 4-5bulan. Hahahahahaha

Beza2 jg ikut org sis... Mcm sy dlu anak 1st masa 8bln bru nmpk itu pun kwn2 & family ckp kecik mcm preggy 5 6 bln😂 nak tgu ari pun still org ckp mcm tu..bla anak kedua ni skrg dah 18w+ pun blm ada lg bump nya😅😅😅

Rasanya ikut size badan sis, sy 2 bulan dah nampak sikit 😁, mungkin sbb sy badan besar Xsabar kan nk nampak baby bump, sy pun excited 😅, maklum la 1st baby 😍

5y ago

Btul tu. Bdn brisi mmg cpt nmpk

depends on org. ada kata kalau hb low, baby tak besar sgt, so even dh 5months pun tak nampak lagi. mcm sy, masa 5bulan dh nampak. 😊

Kalau yg yg pernah pregnant, perut cepat nampak. Macam sy 😂 kadang risu jugak sbb baru 2bulan seluar semua dh takleh pakai.

Kdg tgk fizikal jgk sis. Klau mcm slim sgt tu lambat sikit nmpk. Klau jenis berisi sedang2 elok kdg 5 bln dh nmpk.

Saya 4 bulan baru nampak ketara. Maybe sebab saya berisi kot. Ada orang awal dah nampak dah

5y ago

sama dengan sy

Sy msuk 22w bru timbul skt.. tp xnmpk mne pun.. org ckp ank kck je😅