Hamil tapi tak suka susu? Baca ni mommies!

Okay jujurlah, siapa waktu berbadan dua tak suka minum susu🥛? Min pon tak suka minum susu tau😆 Tapi tau tak yang mommies boleh gantikan susu dengan sumber makanan lain?😋 Jom tengok gambar bawah ni okay!😍 *NOTA : LIKE & IKUT POST ini sebagai rujukan masa hadapan.

Hamil tapi tak suka susu? Baca ni mommies!
15 Balas

First pregnancy boleh minum Enfamama chocolate flavour,second pregnancy langsung tidak boleh minum anything dairy including boba tea😅 So my gynae suruh makan from sayur2 since dia pun tidak recommend minum maternity milk due to high sugar content.

Susu antara menu harian sampailah anak dah 1 tahun 2 bulan. Alhamdulillah allah mudahkan time 1st pregnancy yg lalu. Moga2 kandungan2 yang seterusnya mcm sebelum ni. Bertabah buat mommies yang alah sama susu. Sakity tu kalau muntah selalu. 😖

time kandungan 4-7 weeks bole lgi mnum susu ,tapi bila kandungan start 9-10 week x bole mnum susu pula.. nk trmuntah je ..last2 slalu amalkan orange jus air sanquick tu x apa kan..

3y ago

tengoklah kandunga kalsium dlm air sunquick tu. tengok kat label pada botol.

sy pun xsuka mnum susu yg original tu. tp kalau susu kurma atau coklat sy boleh lg minum. msa anak slung dlu sy makan pil kalsium. kdg2 je mnum susu.

Ambilah kalsium.. ibu mengandung sgt2 memrlukan kalsium(susu) Ostemetrix by Shaklee sangat bagus.

saya juga tk suka minum susu rasa apa pon saya tk suka...klau saya paksa minum tu pasti muntah

Sebelum pregnant suka minum susu , masa pregnant nak muntah bila nak minum 😅

sama la xsuka minum susu time pregnant, tp selalu mkn tofu😋

😊👍🏻👍🏻👍🏻

👍🏻👍🏻👍🏻