Susu waktu hamil apa ibu minum ya?

Siapa sini waktu hamil memang suka sangat minum susu ya?🥛 Atau siapa dekat sini waktu hamil terpaksa minum susu😅 Susu apa ya yang ibu minum? Kongsikan di bawah jom😋

Susu waktu hamil apa ibu minum ya?
269 Balas

saya minum Susu Kambing Saffron. alhamdulilah HB makin hari makin cantik, rasa bertenaga, berat badan pun ideal. paling best even pregnant anak ke 2 ni, air susu still ada lagi untuk anak sulung yg berumur 1 tahun 6 bulan. saya pregnant dah masuk 7 bulan lebih alhamdulilah dengan izin Allah

C sebab kawan saya nurse ada pesan jgn minum susu2 yg dikatakan bagus utk ibu mengandung... Kandungan gula sgt tinggi blh menyebabkan kita jd GDM... Baby besar dr yg sepatutnya... Kalau nak minum pun minum susu segar mcm farm fresh je...

2y ago

tak semestinya sis. sy amik susu enfamama coklat, nurse n kwn2 kata nnt baby besar. Alhamdulillah baru bersalin still dlm pantang lg ni, berat lahir baby 2.43kg. kecik je org nye hehe

Sy minum annum awal2 skali cirit birit. Lps sbln try minum blk perut rasa memulas. Last2 terus tk minum dh. Skrg minum fresh milk yarra je. Kurg manis. Yg lain2 try tp tk blh msk. Sdgkan sy peminat susu sblm ni. HL blh msk juga tp manis sket.

Saya minum susu jenama wildan ni susu kambing bercampur kurma.. alhamdulillah anak sihat walaupun lahir pramatang sbb saya kena covid Stage 5 tahun lps waktu kandungan usia 7 bln kena czer keluarkan baby..

minum susu frasomum , susu kotak dutch lady etc.. saya rasa minum susu kotak sehari 1 -2 kotak kecil buat saya naik berat mendadak.. then x minum selalu dah. berat skrg ok. seeloknya minum susu kambing

Minum.. Susu cmpur2 jnma... Susu ibu mengandung sy tk hri2 mnum... Klu minum sy lebihkan air.. Ada yg kata gula tinggi.. So sy tak hari2 mnum.. Sy skrg 30 weeks bru nak start mnum susu kambing

b susu kambing sokmo..sy mmg suka susu.. susu mamadil..susu mocha hazel ar rayyan kurma delima ar rayyan..susu kambing labana susu fresh kambing ..susu karihome mama.. semua laa

saya dari anak pertama minum susu farm fresh + kurma... pastu jangan makan apa² selepas tu selama sejam untuk baby dapat kalsium. anak kedua pun macam tu juga..

2y ago

Susu farm fresh ori dengan kurma bijik yu atau yg dah siap dibotol perasa kurma tu?

ikutkan jawapan C tapi disebabkan tengah pregnant cuba juga minum susu 😁. pilihan susu sekarang Marigold HL Low Fat. Tu ja yang tekak boleh terima.

Saya minum susu nie.. mudah seng byk khasiat.. gula pun tade tau.. rase susu sahaja.. bukn untuk bby je .. khasiat untuk ibu pun okay tau❤️