nak luah KRT...mntak2 tak kena kecam..

Ok saya yf no 2, tu xkisah sgt lah.. Madu sy br lepas beranak, masa madu sy pregy suami sy sgt2 excited, semua dia bg.. Tp bila turn sy, semua jd xkena.. Sy pregy ke x ke xada beza layanan dia.. Bila sy tegur dia ckp xpyh nk tegur, bila sy melawan dia ckp sy suka kumpul dosa, mula lah nanti dia xbagi sy keluar, bila sy terlampau stress smp menagis, sy dipaksa supaya tidak menagis sedangkn mmg ms pregy hati jd sensitif... Tp husbn xpernh nk faham.. Semua sy pendam.. Sampai 1 tahap saya dah rasa makin jauh hati dengan husbn..hsbn ddk dengan sy, tp sy lebih suka dia ddk dgn madu sy, sbb bila dia dekat dengan sy, sy bnyk makan hati dengan cara, sikap dia.. Bila dia jauh sy rasa senang... Apa saya nak buat...

3 Balas

Kuat ya sis.. sis boleh.. sngt boleh.. doa bnyk2 dngn Allah sebab Allah saja bole bagi kita rasa ringan.. sentiasa manis kan wajah dngn suami dan positif, jangan diingatkan perkara yg menyakitkan hati.. kekadang step dia cuma perlu focus hal yg baik2 dan cari rasa happy tu dlm berumah tangga.. jauhi rasa dipinggirkan dan diabaikan.. penting! cuba jadi diri sendiri n love yourself.. sentiasa ucapkan kalimat bijak dan jadi matang as 2nd wf.. 😊 u can do it.. sy tolong.. kipidap ya 🤗🤗 dont give up..

5y ago

Terima kasih diatas kata2 awk.. Saya fikir nak happy dengan baby saja sekarang...

pendapat sy.. kena mengaji sis..solat sunat dhuha dan solat taubat perlu buat.. dekat kan diri dgn allah... tak semua org paham ape kita rase.. allah je tahu segalanya..kita perempuan kena kuat.. nnti anak keluar lagi kena kuat..x boleh sangat layan perasaan..

Minx doa ngn ALLAH supaya suami syg ngn akk..sy tau bnde ni sakit..sy pon xsekuat akk .tp doakan..cuba lyn baik2..klau mudarat..akk boleh minx ngn pjbt agm..sbb dy consider seksa mental tu..maaf sy xarif..hnye mmberi pndpt...