Bau asap rokok

Saya stress lah bau rokok😣 abah sy suka isap rokok dlm rumah tapi sy tak tahu nk tegur dia mcm mana, takut dia terasa hati. Abah sy ni jenis kuat terasa kalau kita tegur, walaupun mmg salah dia tapi kalau anak2 tegur dia jadi sentap pastu merajuk berhari2. Kalau boleh mmg taknak balik rumah mak abah tapi terpaksa sbb suami sy risau sy sorang2 kt rumah sewa, sy dah 36weeks skrg ni dan sy kena berpantang kt rumah mak, tapi risau lah nk pantang sini sbb abah sy kuat merokok. Mcm mana nk ckp dgn dia supaya dia faham keadaan sy😭

6 Balas

mcm sy dok dlm bilik je.sy pun bersalin dan berpantang dgn mak dan ayh tiri.tapi ayh tiri tk la isap rokok depn² sy Sebb dia tau sy pregnant tk bolh bau asap rokok..tapi menantu ayh memang kuat merokok bila dia isap rokok kat ruang tamu memang sy tkkn dok situ.sy terus lari masuk bilik.biar nk kata kita sombong ke apa janji sy dgn baby tk bau asap rokok 😊

2y ago

tapi sy tk kesah pun Sebb menantu ayh bukn duduk sekali..nnti pantang pun dok dlm bilik tkde la bau rokok tu😊 suami sy pulk memang tk isap rokok family dia pun tk

Sy pon sama sis, xboleh bau asap rokok .. tp bapak sy suka sgt isap rokok .. dah abes sebatang, lps 5mnt cmtu isap lg rokok .. ada tegur jgk tp buat xendah ja .. geram sy sis😅 org laki ni kadang lg ditegur lagi dibuatnya .. nti nak balek pantang rumah mak nak suruh mak tegur plak .. kena la pahamkan ada ada anak kecik kat rumah nanti ..

bgtau suami.. nak x nak kena stay rmh sewa la.. lock byk2 pintu rmh sewa.. mnyorok je dlm rmh tu x keluar2.. insyallah selamat .. sy pon x tahan kalau bau asap rokok.. rasa sesak nafas

suruh isap rokok kat luar, xpon suruh mak bgtahu. ataupon sis blh duk dlm bilik ke , cuma nti time ade baby makesure abah tak isap rokok depan baby. cuba ckp baik2 , gud luck sis 😅

2y ago

Klau mak tegur pon sama je. Asap rokok satu rumah boleh bau. Dlm bilik pon masuk dari celah2 pintu hmm stressnya pikir mcm mana nk pantang nnti😭

Macam ayah saya la. Kadang2 saya saje tutup hidung dengan kain depan dia. Tapi tak lut jugak 😅 so end up kalau tak tahan saya memang naik terus bilik je.

Sy sblm balik kmpung, jiran sblh rumah sllu kuat bau rokok,smpi sy x selesa,pdhl dia tahu ja pun yg sy pregnant,asap rokok kuat sgt smpi masuk rumah..