Mommy dengarkn curahan hati saya

Assalammualaikum,mommy² smga ada yg baca ya... sy budak indo kwin dgn org keturunan indo jgk tp berIC sy kwin dah 5thn sy pnya ank 1 dan tgah hamil 4bln, suami sy keje biase² jew sbb gaji dia x ckup, sy bantu dia cari rezeki jd cleanning service dkat area rumah, so sy bila keje, mertua sy yg jaga. suami sy berubah byk, smkin abaikan sy, tp terlalu sensitif dgn ank, bila ank knpe² sllu sy yg slah,tp yg jaga emak dia, dia sllu ckap dgn sy " Ko balik kmpg je lah,ank tggl ko urus je nnti yg lahir",ade bbrpa kali dia ckp bgtu, rasa sakit sgt,nk mengadu ortu jauh,saudara mara jauh.. kwn pon tiada, sy jenis susah kwn, sy takut brkwn dsni sbb sy seorg je indo medan, hari nih dia ckp bgtu lg, sy x tahan sy lawan dia... dia bwak lari ank sy, sy kejar lh smpai luar rmh, baru kali ni dia pukul sy, sy tak tau cmna, rasa kena petir.. rasa sakit pon x rasa lg,sbb sy kena ambik anak dr tgan dia... dia pukul sy bbrpa kali kaki main tgn dia pon main,tp rasa nya tiada... hati jak sakit... smua tgok,rasa malu ade, nak crita tiada spe² sy kenal... sy tak tau nk mcm mne all... sy nk tgglkn dia, kasihan ank sy blm lahir, sy takut, sy marah, sy sedih, dia prgi tak tau kmne... sy harus bgmna all... tolong nasehat kn saya please??? ##pleasehelp #seriusnanya #bantusharing

6 Balas

kalau suami masih ok... cuba time suami okay. ckp dari hati ke hati, beritahu juga pengorbanan puan jaga mak mertua tanpa berkira, pengorbanan puan tlg cari rezeki.. tiada kwn, hanya suami, mak mertua la kwn awak... dan beritahu puan harapkan apa dari dia.. dan beritahu juga sebab2 kenapa puan nak balik atau tak nak balik kg... dan knp puan xmahu tinggalkan.. kdg org lelaki ni mudah lupa.. time dia okay bincang dari hati ke hati.. jika tak boleh bincang dan ada kesan lebam teruk rasanya boleh ke balai polis

Allah , kesian awak . kalau saya jadi awak . saya report polis . tunjuk kesan dia pukul awak . takyah peduli rasa sayang ke kesian ke apa . pikir dulu keselamatan awak dan anak. kalau awak ada duit , awak bole je blik kg . dari dia asyik pukul awak tak tntu pasal . yakin pada Allah . akn ada rezeki awak nt . insyaallah . semoga urusan awak dipermudahkan .

ambik gambar kesan awak kena pukul,kalau awak ada dapat kN rawatan di klinik mintak statement Dr untuk abuse .bawak anak ,Awak GI buat report ,minta polis bantu awak pulang ke rumah org tua awak .tinggal kN aja laki x guna tu ,pukul2 perempuan..nanti lama Ii anak2 awak pulak kena pukul

tgglkan dia jakla kak..bawa anak dgn kakak or pegi rumah mentua cerita dekat mentua n minta tlg at least klu dia pukul kmu dpn mak dia pun mak dia blh tlg kamu tapi hrp mak dia baik dgn kamu n menyebelahi kmu..semoga urusan kmu mudah n kamu slmt melahirkan ya

sbar ya kak.. kak kena kuat.smga Allah bantu akk..

sabar yaa