Masihkah ada harapan

Ogos tahun lepas kali pertama ujian upt positif setelah lewat dua hari kedatangan haid. namun baru je sebulan telah kehilangan. Doktor di hospital juga mengesahkan keputusan negatif pada hari spotting. Sehari kemudian, telah keluar ketulan kecil seperti isi ikan. Darah seperti haid berlangsung selama seminggu.. Hari ini, setelah hari kelima lewat datang haid, saya masih tidak berani untuk membuat ujian. Tidak pernah sekali pun saya lewat datang haid begini lama. Jika ada pun satu hari. Tetapi kebanyakannya awal sehari mengikut jadual dlm apps yg saya gunakan. Sakit pada susu juga berlangsung hampir 3 minggu.. dimana kebiasaannya berlaku 2-3 hari sebelum haid. Masihkah ada harapan untuk saya. Takut , sedih.. semua perasaan bercampur baur..Ya Tuhan, bantulah hamba-Mu ini..hanya air mata yang mampu mengalir di saat ini mengharap belas ihsan dari-Mu

8 Balas

sye pun penah berada di tempat yg sme.. ble da kecewa nak bharap.. tp slagi bteka teki lg la x tenang.. sye x bley tnanti2 lme2.. tarik nafas peg toilet n test... ape nak jd, jd la.. klu positive alhamdulillah.. klu negative, mesti lah sedih.. tp sekurang2 nye esok sye xde da tpikir/bharap kmungkinan pregnant.. bln dpn cuba lg..

Berlapang dada & check upt ya awak. At least boleh ke klinik dapatkan duphaston sebab ada sejarah keguguran. Kalau scan maybe tak nampak lagi. Saya lewat period 15 hari baru check. Sebab kalau baru within 7 hari saya pun tak confident lagi & pernah juga tetiba turun darah. 15 hari tu mmg terang benderang dah.

pernah alaminya..sy lepas keguguran tu period jd lambat,test upt pun samar2..dah fikir pregnant semula.akhirnya period juga kluar pun byk lagi ketulan..kesan darah lama gugur tu. awk buat upt dlu ya..mg ada rezeki awk

puitis nya ..rasa mcm baca novel ;),..,test je.if 2lines alhamdulillah...if 1 line pn alhamdulilah (Allah nk uji sbr).....kalau.tgk gaya priod awak regular .inshaAllah ada good news;)

Check upt ye awk.. its okay, jangan pernah putus harapan.. insyaAllah sy doakan awk diberikan rezeki. Jika bukan anak, rezeki apa jua utk awk.. Fighting! ❤️

Terima kasih ya di atas komen2 yg baik. Sedikit terpujuk hati ini..semoga ada rezeki buat saya.. insyaAllah di hari jumaat yang baik esok akan sy check 😢

awak kena cuba juga check upt utk kepastian awak. bila dah tahu keputusan incase mmg betul awak pregnant. awak boleh ambik langkah berjaga2 awal

test je upt. kalau negatif, mungkin hormon/stress sbb tu lewat period.