Minta pendapat

Saya baru berkahwin 3 bulan. Pada bulan pertama dan bulan kedua kitaran haid teratur. Masuk bulan ketiga haid lewat 2 minggu. Check upt negatif. Selepas lewat 2 minggu baru datang haid. Hari pertama haid berwarna coklat muda. Hari kedua baru keluar darah berwarna merah. Hari ketiga haid terhenti dan pada waktu malamnya keluar semula darah berwarna coklat muda. Adakah ini normal kerana perubahan hormon setelah berkahwin? Saya berasa bimbang dengan keadaan ini. Tambahan pula saya dan suami memang merancang untuk mendapatkan anak. Mohon pendapat dan pencerahan ya.

5 Balas

normal . pernah jd . awal2 kawin tibe2 period tkdtg sebulan . bulan dpn bru period . hormon awal kawin . kalau awak merancang, better makan asid folic dr skrg

1y ago

Owhh. Memang macam tu ya kalau awal2 kahwin. Acid folic tu suami pun kena makan juga ya?

normal. dan sy sebelum kawen period tak teratur, dah 2 kali prgnant alhamdulillah. ada rezeki awak dan suami.

1y ago

Alhamdulillah. Rezeki dari Allah. Doakan saya dan suami ya.

Betui hormon tu , saya pn ttc 2 tahun itu pn pjj, kmi ada bt rwtn kesuburan alhamdulillah skrg dh 7 weeks 🤭

1y ago

Jadi memang tak perlu bimbang ya dengan keadaan ni? Normal ya? Alhamdulillah rezeki sis dan suami. Semoga semuanya dipermudahkan. Doakan saya juga ya.

hormon problem la tu. normal je lps kawin hormon problem

Baru2 kahwin mmg akan ada masalah hormon macamtu