kencing manis masa hamil

kat sini sya nak tanya macam mana kalau hamil terkena kencing manis boleh tak mommy² kat sini syare pengelaman cara nak atasi supaya manis dalam darah boleh turun?sekarang nie sya punya kandungan dah 16week

6 Balas

Jaga permakanan, dekat KK dorang dah bg keterangankam tentang diet control apa yg boleh ambil bnyak apa yg bole ambil berpada. So ikut yg dokter suggest dan jgn ambil apa² suplemen sebab benda tu bukan boleh turunkan gula pon sebenarnya. Sis masih awal 16week memang perlu diet control kalau tak nanti kena insulin

Boleh tgok wall post sy. Sy ad share cra sy mkn wktu gdm dlu 😊

Kena jaga makanan je sis. Kena control. Moga dipermudahkan k

Klau kencing manis.. mmg kena kawal pemakanan.

Jaga makan ya..

Air yg ade susu pekat tu jgn minum. Minum air kosong ja. Nasi kurangkan kuih kuih manis semua tak boleh ambil

5y ago

Yg tu minta nasihat dokto 😊