Muntah Lepas Minum Susu Fm

Hello,normalkah kalau baby muntah lepas minum fm? tapi beberapa jam lepas minum then muntah biarpun sudah sendawakan..ka sebab banyak sy bagi 3oz tu pun mcm x ckup baby sy 2bulan ..sebelum ni fully bf tapi skrang nak selang seli fm dan bf atas faktor tertentu..kadang lepas fm dah muntah, sesi seterusnya sy bagi bf then dia muntah banyak sangat susu badan tu adakah sebab susu fm tu x sesuai (lactogen) ?

2 Balas

2bulan 3oz banyak tu. Bby sy 3 bulan lebih baru bg 3oz. Klu susu x sesuai blh tgk dari poo dia. Klu sembelit & poo keras ketul / bdarah tu baru susu fm x sesuai.

2y ago

okay sis terima kasih infonya😍