baby 2 bulan muntah susu

hai mom ! nak tanya ,baby sy minum susu cmpur bf dngn fm . tapii sy perasan bila bgi bf , dia mesti muntah . dan muntah tu bukan colour susu putih pekat tu . tapi warna jernih mcm air cmtu . ada yg tahu tak knpa ya ? Tq mommies ! #firstmom #babynewborn #2month

2 Balas

Itu mungkin gumoh biasanya, die terlebih air dlm bdn dan dia keluarkan semula, jd InsyaAllah ia normal tapi nak kepastian boleh tanya nurse kk

mungkin overfeeding tu, susu fm bg brp oz ? lps bg susu fm bg df pulak ke ?