Baby suka buat2 muntah

Baby saya umur 2 bulan 2 minggu.. Dia suka buat2 nak muntah. Baby guna susu fm + bf.. Kadang susu fm buat2 nak muntah, kadang2 susu badan buat2 nak muntah. Tanya kk, diaorang kata normal ja. #seriusnanya #firstmom #ingintahu

4 Balas

normal sis, perangai baru tu. Baby saya pun tiba² begitu bila naik 2 bulan. Suap je buat² muntah padahl tgh lapar. Yg penting sis pelan² pujuk dia, bagi sekali tak mahu, tarik kejap, pastu offer lagi, buat sampai dia nak, jangan paksa sampai nangis, baby sy kadang sampai 5 ke 6 kali offer baru dia nak. Sebab dia lapar je cuma PERANGAI sgt 😂

10mo ago

kuat drama jugak eh😂 kecik2 dah pandai berlakon.. makin besar ni tatau cane kerenah nya nnti😅 jangan fussy eater je

normal je tu... saje je berlakon.. sama mcm baby kita lah usia😆 kena sentiasa pantau keadaan.. cuma saya fully df.. bby saya akan buat2 bunyi muntah setiap kali bangun pagi😅 cara dia nak kejutkan orang gamaknya😂 kalau tak buat bunyi muntah, dia akan bebel borak2, kadang tu siap jerit smpai lah kita ni terjaga😅

normal. sama anak saya pun.

normal