assalam, saya cuba nak bagi susu fm pd anak saya baru 2bulan lebih.. sy bagi lactogen, s26, dutch baby, baby minum sikit lepas tu tak lama, dia muntah banyak.. muntah susu tu semula.. kira tak serasi lagi ye susu fm ni?

Tolong mommy sekalian

1 Balas

Wslm . . Sis lepas menyusukn , ada buang angin baby tu x ? Kgkdg baby muntah kn semula susu tu sbb xbuang angin , terlalu kenyang . . Sis try tgk jam , bg baby susu sejam² dgn jumlah oz yg bersesuaian . . 😁

4y ago

Setahu saya susu formula kena jarak 4jam.. tak boleh bg kerap2 mcm susu ibu..