Bayi 5 bulan Berak .

Anak saya 5bulan , tapi ni dah 3hari dia tak berak . Dia minum susu FM dan BF . Tapi perut dia lembut , kentut okay ja . Tapi hari ni dia minum susu FM dia muntah . Tapi bila saya bagi BF dia okay ja . Baby tak meragam walaupun tak berak 3hari . Normal tak macam tu ?

5 Balas

cuba fokus dulu bf. jgn bgi fm dulu. tkut kekeliruan dkt baby utk susu dkt situ atau susu tu tk sesuai. klu nk try mana² fm, better cari sample or pack kecik dulu. mcm anak saya dia duk nicu lama and warded lama. dpt skjp sbb dia cmpur susu hospital and dia dh tknk susu saya sbb keliru haha so dia werk kan balik. so try bf dulu skip fm tu dulu then try slow² oz dia

Kalau minum susu fm sepatutnya berak tiap hari. Bf yang tak kesah kalau tak berak up to 14 hari. Mungkin susu tu tak sesuai dengan baby. Buatkan baby sembelit ke. Kesian baby takut perut tak selesa. Kalau boleh bawa lah jumpa dr.

muntah byk kali ke? baby overfeed?

Should be jumpa doctor utk kepastian

maybe susu xsesuai