Scan Baby 4 Week

Hai nk tanay, normal ke klau scan baby 4 week tak nampak kantung lg?

16 Balas

Normal,sy 11w lebih bru nmpk..ms awalnya dr suspect sy molar prgnncy(kndungan xjd)..every 2 w doc bg trikh scan..dri kndgn 4w cmtu..dlm hati berdebar je nk tgu scan smpai la kali keempat msuk bln kedua lps thu upt +ve bru lega tgok jntung dia..yg pentg jg diri byk rehat jg mkn byk berdoa..Dia je yg boleh ubah apa2 keadaan sekalipun❤️

Scan kt kk ke? Biasanya nurse kk akan advice bila masa sesuai utk buat buku pink tu. Masa tu dia tnya bila last period kita, dia cek dkt kalender bulat dia tu. Kalau masih awal, dia sarankan kita balik dulu. Dtg sekian2 tarikh. Sbb 4week awl sgt2 lg. Exited tu mmg exited. Tp hehehe harap puan bersabar

Normal sis. Saya buka buku pink masa 7 week cuma nampak kantung je. Doktor suruh datang semula masa 9 weeks, baru nampak baby, tu pun kecik sangat.

Sy pun 10cminggu bru nampak. Ms awl2 tahu dulu mmg kantung sj pun.. Bersabar lh. Nanti dlm masuk 8 or 10 m8nggu, scan srkali lg

Ya btol. Sya hari tu pn pergi scan 4 week xnmpk kantung lg.. jumaat nie 7week kna pergi scan blik

normal.... nak tgk lebih jelas lg tggu 10 mggu. klu 8 mggu kebawah agak susah nak detact

Normal, saya 4 week scan nampak ketulan kecik ja. Nanti repeat scan 9 week. Mesti nampak. 😀

Normal. Terlalu awl Utk nampak. Doktor lepas scan xdk advice puan apa2 ke?

4y ago

Doc tu pun kena jelaskan kenapa tak nampak baru laa kita ni tak tertanya2 hehe. Tak apa puan memang terlalu awl tu. kadang2 org 7weeks-8 pun ade xnampak. Sy dulu dpt tahu pregnant 7weeks n mak Mertua ckp jumpa doktor masa 9-10weeks mcm tu

excited sgt tu bu..sbar2 huhu...sy scan msa buka buku pink 9w6d..dh nmpak bby..😅

4y ago

owh..ad Dr y xnk scan lg awl2 ni..tkut ibu2 risau klau nmpak kantung shj..pdhal kcik lg😅

Tgu 9week ke atas bru scan sis.. 4week tu awal sgt...