scan

Normal tak 5weeks scan tak nampak apa lg means kantung pun tak nampak lagi.haritu upt sendiri 3kali buat positif. Lepas tu pegi klinik yang ada lab buat urine test negatif plak. Terus risau sampai sekarang n lepas scan. Doc suruh tunggu 2minggu lagi n scan tengok macam mana tapi rahim kembang n besar dah macam awal2 pregnant atau kembang sebab nak period. Saya tak pernah ada masalah lewat period ?

17 Balas

Normal sis. Depends pada orang tu sendiri. Setiap orang lain2, ada yang dah nampak & ada yang 9-10weeks pun tak nampak baby lagi. Bila scan awal macam ni & kita tak nampak apa yang sepatutnya sure kita risau. sebab tu better nak buat ultrasound bila dah 8weeks ke atas. InsyaAllah, be positive ya sis. Ada tu, cuma masih awal.

Masa saya scan kat perut memang xjelas, scan tvs dari bawah baru nampak kantung masa 5 minggu..dalam 6 minggu lebih da nampak heartbeat..cuba awak cari klinik yg ada alat scan dari bawah..

saya 7 weeks bru nmpk kantung sis..saya cdgkan g scan bila da 8 weeks ke atas.. 8 weeks bru nmpk.. kalau x sis jd stress bila scan asyik xnmpk..

3y ago

Ye betul, saya 5weeks pun baru nampak kantung, doc kata kene scan 8minggu ke atas.

sy dlu 4 weeks dah nmpk sis. tp semua tu terpulang dgn diri kita masing2. ada yg senang nk nmpk ada yg susah sikit.

Saya baru scan 5 weeks, nampak kantung dgn baby size kecik mcm kacang gitu . Sis try cari klinik lain.

normal..sy 6 weeks pon dlu blom nmpak..doc ckp masih awl..tgu 8 or 10 bru nmpak

tunggu dlm 9@8week sis..Insyaallah ada rezeki selagi tak period..

Normal tu sis. Sy 7w baru nampak. 8w baru dgr jantung.

sy 10mggu bru nmpk kantung...yg pnting kne byk sabar..